Format

Inneheld funksjonar du kan bruka til å endra utforminga av og innhaldet i dokumentet.

Tekst

Opnar ein undermeny der du kan velja kommandoar for tekstformatering.

Avstand

Opnar ein undermeny der du kan velja kommandoar for tekstavstand.

Juster tekst

Set justeringsalternativa for gjeldande tekstavsnitt i behaldaren.

Formatpensel

Merk noko tekst eller eit objekt og trykk på denne knappen. Klikk på eller dra over ein annan tekst, eller klikk på eit objekt, for å bruka den same formateringa.

Standardformatering

Fjernar direkte formatering frå utvalet.

Uthev direkte teiknformatering

Uthever direkte teiknformatering brukt i teksten.

Teikn

Endrar skrifta og skriftformateringa til teikna.

Avsnitt

Endrar formatet på det gjeldande avsnittet, som innrykk og justeringar.

Lister

Opnar ein undermeny der du kan velja kommandoar for å oppretta og arbeida med lister.

Punkt og nummerering

Legg nummerering eller punktmerking til det gjeldande avsnittet eller merkte avsnitt og let deg redigera formatet på nummereringa eller punktmerkinga.

Tema

Innstillingane for å kombinera farge-, skrift- og formatinnstillingar er mogleg i konseptet under Tema.

Sidestil

Bestemmer formateringsstilane og utsjånaden til den gjeldande sidestilen medrekna margar, topp- og botntekst og sidebakgrunnen.

Tittelside

Opnar eit dialogvindauge der du kan utforma ei tittelside.

Merknadar

Når merknadar er tilgjengelege er også dialogvindauget for teikn tilgjengeleg. Endringar av skrifttype og/eller formatering vert brukt i alle merknadane.

Asiatisk-fonetisk hjelp

Gjer at du kan leggja til merknadar til asiatiske teikn for å visa korleis orda skal uttalast.

Desse kommandoane kan du berre bruka etter å ha slått på støtte for asiatiske språk i → Språk og nasjonale innstillingar → Generelt.

Spalter

Viser talet på kolonnar og kolonneoppsettet for ein sidestil, ei ramme eller ein bolk.

Vassmerke

Set inn ein vassmerketekst i bakgrunnen for den gjeldande sidestilen.

Bolkar

Endrar eigenskapene for bolkar som er definerte i dokumentet.

Bilete

Opnar ein undermeny der du kan velja kommandoar for å handsama bilete.

Tekstboks og form

Opnar ein undermey slik at du kan endra eigenskapane til den valde tekstboksen eller den valde forma.

Ramme og objekt

Opnar ein undermeny der du kan setja eller fjerna lenkjer og endra innstillingane for ei merkt ramme.

Namn

Gjev det valde objektet eit namn slik at du raskt kan finna det i dokumentstrukturen.

Alternativ tekst

Tilordnar ein tekst og ein alternativ tekst til det valde objektet. Desse tekstane er tilgjengelege som alternative taggar i dokumentet for bruk av tilgjengeverktøy. Dei er også tilgjengelege som kodar for bilete når du eksporterer dokumentet.

Anker

Vel forankringsinnstillingane for det merkte objektet.

Tekstbryting

Vel korleis teksten skal flyta rundt objekt. Du kan òg tilpassa avstanden mellom teksten og objektet.

Still opp

Endrar lag-rekkjefølgja i dei valde objekta.

Roter eller spegelvend

Opnar ein undermeny der du kan rotera og spegelvenda ei merkt form eller eit merkt bilete. Tekstboksar kan berre roterast.

Grupper

Grupper held saman valde objekt slik at dei kan flyttast eller formaterast som eitt objekt.