Laga ulike topp- og botntekstar

Du kan bruka ulike topp- og botntekstar p√• ulike sider i dokumentet s√• lenge sidene brukar ulike sidestilar. LibreOffice har fleire f√łrehandslaga sidestilar, som for eksempel F√łrste side,Venstreside og H√łgreside. I tillegg til desse kan du √≤g oppretta ein tilpassa sidestil.

Du kan ogs√• bruka det spegelvendte sideoppsettet viss du vil leggja ein topptekst til ein sidestil som har ulike indre og ytre sidemargar. For √• bruka denne innstillinga p√• ein sidestil, vel Format ‚Üí Side, trykk p√• fana Side og vel ¬ęSpegelvendt¬Ľ i omr√•det Val for utsj√•nad i feltet Sideoppsett.

For eksempel kan du bruka sidestilar for å laga ulike topptekstar til par- og oddetalssidene i eit dokument.

1. Opna eit nytt tekstdokument.

2. Vel Vis → Stilar og trykk på knappen Sidestilar i stilhandsamaren i sidepanelet.

3. H√łgreklikk avsnittsstilen ¬ęH√łgreside¬Ľ og vel Rediger.

4. Trykk på fana Topptekst i dialogvindauget Sidestilar.

5. Vel Vis topptekst og trykk på fana Handsamar.

6. Vel ¬ęVenstreside¬Ľ i boksen Neste stil.

7. Trykk OK.

8. H√łgreklikk p√• ¬ęVenstreside¬Ľ i lista over sidestilar i Stilhandsamaren og trykk deretter p√• Endra

9. Trykk på fana Topptekst i dialogvindauget Sidestilar.

10. Vel Vis topptekst og trykk på fana Handsamar.

11. Vel ¬ęH√łgreside¬Ľ i boksen Neste stil.

12. Trykk OK.

13. Dobbeltklikk p√• ¬ęH√łgreside¬Ľ i lista over sidestilar for √• bruka denne stilen p√• den gjeldande sida.

14. Legg inn tekst og bilete i toppteksten for venstresider. Etter at den neste sida er lagd til i dokumentet kan du leggja inn tekst og bilete i toppteksten for h√łgresider.

Om topp- og botntekstar

Laga ein sidestil basert på den gjeldande sida

Setja inn kapittelnamn og -nummer i ein topp- eller botntekst

Formatera topp- og botntekstar

St√łtt oss!