Laga nummererte lister og punktlister medan du skriv

LibreOffice kan laga nummererte lister og punktlister automatisk medan du skriv.

Slå på automatisk nummerering og punktliste

1. Vel Verkt√ły ‚Üí Autoretting ‚Üí Innstillingar for autoretting, trykk p√• fana Val og merk av for ¬ęPunktlister og nummererte lister¬Ľ.

2. Vel Verkt√ły ‚Üí Autoretting og sj√• etter at Ved skriving er vald.

Tipsikon

Valet om automatisk nummerering gjeld berre for avsnitt som er formaterte med avsnittsstilane ¬ęStandard¬Ľ, ¬ęBr√łdtekst¬Ľ eller ¬ęInnrykka br√łdtekst¬Ľ.

Laga ei nummer- eller punktliste medan du skriv

1. Skriv 1., i., eller I. for √• byrja ei nummerert liste. Skriv * eller ‚Äď for √• byrja ei punktliste. Du kan ogs√• skriva ein sluttparentes etter talet i staden for eit punktum, for eksempel 1) eller i).

2. Lag eit mellomrom, skriv inn teksten og trykk deretter på Enter. Det neste talet eller punktet kjem då opp automatisk i det nye avsnittet.

3. Trykk på Enter éin gong til for å avslutta lista.

Merknadsikon

Du kan starta ei nummerliste med kva tal som helst.

Endra disposisjonsnivået i nummererte lister og punktlister

St√łtt oss!