Arrangera overskrifter med «Dokumentstruktur»

Du kan flytta overskrifter og underordna tekst opp og ned i eit dokument ved hjelp av dokumentstrukturen. Du kan også heva og senka disposisjonsnivå for overskrifter. Viss du vil bruka denne funksjonen, formaterer du overskriftene i dokumentet med ein av dei førehandsdefinerte avsnittsstilane «Overskrift N» (1–10), eller viss du vil bruka ein eigendefinert avsnittsstil for ei overskrift, vel du VerktøyOverskriftsnummerering, og vel eit tal i Nivå-lista og vel deretter stilen i Avsnittsstil-boksen.

tip

For å flytta skrivemerket til ei overskrift i dokumentet, dobbeltklikk på overskrifta i Dokumentstrukturen.

For å festa dokumentstruktur-vindauget, dra tittellinja på det til enden av arbeidsområdet. Dobbeltklikk på ramma medan du held nede tasten for å losna dokumentstruktur-vindauget att.

Flytta ei overskrift opp og ned i dokumentet

warning

Sjå til at alle overskriftene i alle overskriftsnivå er viste i dokumentstrukturen. Som standard er alle nivå viste. Sjå stega under for å endra på kva overskriftsnivå som skal visast.

1. På verktøylinja Standard, klikk på knappen Datastruktur Ikon for å opna Datastruktur.

2. I Datastruktur, klikk på ikonet InnhaldsvisingIkon.

3. Gjer éin av desse:

1. Dra ei overskrift til ei ny plassering i Dokumentstrukturen.

2. Trykk på ei overskrift i lista over dokumentstruktur og deretter på Flytt overskrift oppIkon flytt opp eller >Flytt overskrift ned Ikon flytt ned

note

For å flytta berre overskrifta og ikkje teksten som ligg under ho, hald nede tasten medan du flyttar overskrifta ved å dra eller ved å trykkja på knappen Flytt overskrift opp eller Flytt overskrift ned.

Flytta nivået på ei overskrift opp og ned

1. Vel overskrifta i dokumentstrukturen.

2. Trykk på Auk disposisjonsnivået Ikon Promote Outline Level eller Senk disposisjonsnivået ikon Icon Demote Outline Level.

Bruk disposisjonsnivåa for å velja kva overskrift som skal visast.

Trykk på Vis disposisjonsnivå opp til icon Ikon Vis disposisjonsnivå opp til og vel så eit tal for det høgste disposisjonsnivået. Alle overskrifter med eit disposisjonsnivå likt eller mindre enn dette vert viste i dokumentstrukturen.