Bolkar

Endrar eigenskapene for bolkar som er definerte i dokumentet.

For å setja inn ein bolk, merk teksten eller klikk i dokumentet og vel Set inn → Bolk.

For å bruka denne funksjonen …

Frå menylinja:

Vel Format → Bolkar

Frå statuslinja:

Trykk på området Objektinfo.

Frå sidepanelet:

Opna sprettoppmenyen for den valde bolken i Dokumentsruiktur og vel Rediger.

Dialogvindauget Rediger bolkar liknar dialogvindauget Set inn → Bolk, men inneheld desse elementa i tillegg:

Utval

Skriv inn namnet på bolken du vil redigera, eller trykk på eit namn i lista over bolkar. Viss skrivemerket er i ein bolk, vert namnet på bolken vis til høgre på statuslinja nedst i dokumentvindauget.

Den gjeldande skrivevernstatusen for bolken vert vist med eit låssymbol framføre namnet på bolken i lista. Ein open hengelås betyr at bolken ikkje er skriveverna og ein lukka hengelås viser at den er skriveverna. På tilsvarande måte viser eit brillesymbol at bolken er synleg.

Val

Opnar dialogvindauget Val der du kan endra på spalteoppsettet, bakgrunnen, fotnotane og sluttnotane i den valde bolken. Viss bolken er passordverna, må du først skriva inn passordet.

Fjern

Fjernar den merkte bolken frå dokumentet og set innhaldet frå den inn i dokumentet.