Navigator

Visar eller gøymer vindauget for dokumentstruktur slik at du raskt kan gå til ulike delar av dokumentet.

Bruk dokumentstrukturen for å setja inn element frå det gjeldande dokumentet eller andre opne dokument og for å handsama hovuddokumenta.

For å redigera eit element i dokumentstrukturen, høgreklikk på elementet og vel ein kommando frå sprettoppmenyen.

Du kan festa dokumentstrukturen til kanten av arbeidsområdet.

For å bruka denne funksjonen …

Frå menylinja:

Vel Vis → Dokumentstruktur.

Frå verktøylinjer:

Ikon Dokumentstruktur av/på

Vis/gøym dokumentstruktur

Frå tastaturet:

F5

Dra tittellinja for å flytta vindauget for dokumentstrukturen.

For å festa vindauget for dokumentstrukturen, dra tittellinja til høgre eller venstre kant eller botnen i arbeidsområdet. for å losna vindauget for dokumentstrukturen, hald nede tasten og dobbeltklikk på eit grått område i vindauget.

Trykk på utvidingsikonet (+) ved sida av ein kategori i vindauget for dokumentstrukturen for å visa elementa i kategorien. Trykk på ein utvida kategori for å falda han saman.

For å visa kor mange element det er i ein kategori, hald musepeikaren over kategorien i vindauget for dokumentstrukturen.

For å gå til eit element i dokumentet, dobbeltklikk på elementet i vindauget for dokumentstrukturen.

Du kan gå til førre eller neste element i eit dokument ved å bruka Naviger ved hjelp av for å velja elementkategori og deretter trykkja på pil opp eller pil ned.

Dokumentstrukturen viser samsvaret mellom det gjeldande elementet for plassering av dokumentmarkøren og visinga av dokumentstrukturen i høve til ulike kategoriar: overskrifter, tabellar, hyperlenkjer og meir. Elementet vert vist utheva i dokumentstrukturen. Viss elementet er plassert i eit gøymd lag, vert dei laga over det automatisk utvida og vert verande utvida.

Dokumentelementa vert utheva ved å byta om fargane på den viste sida når du held markøren over namna i vindauget for dokumentstrukturen. Dette gjer det enklare å sjå kva element som er utheva i vindauget for dokumentstrukturen.

Naviger ved hjelp av

Bruk utvalsboksen for å velja kva elementtype som du vil gå til ved å bruka knappane for førre og neste.

Førre

Hopper til forrige element i dokumentet. For å spesifisere typen element du vil hoppe til, klikk i lista Naviger ved hjelp av og klikk deretter på ein elementkategori – for eksempel «Bilete».

Ikon Førre objekt

Førre element

Neste

Hoppar til førre element i dokumentet. For å spesifisera kva type element du vil hoppa til, klikk i lista Naviger ved hjelp av og klikk deretter på ein elementkategori – for eksempel «Bilete».

Ikon Neste objekt

Neste element

Sidetal

Skriv inn sidenummeret du vil gå til og trykk Enter..

Innhald i navigeringsvisinga

Byt mellom vising av alle kategoriar i dokumentstrukturvindauget og berre den valde kategorien.

Ikon Bytt vising av innhaldsnavigering

Byt innhald i navigeringsvisinga

Sprettoppmenyane viser ei samling av kommandoar funne i denne hjelpesida. Kva kommandoar som vert viste i menyen er avhengig av kva kategori eller element som er vald.

note

Ein gøymd bolk i eit dokument vert vist med grå farge i Dokumentstruktur og viser teksten «Gøymd», når du lèt musepeikaren kvila over han. Det same gjeld for innhaldet i topp- og botntekstar i sidestilar som ikkje er brukte i eit dokument, gøymt innhald i tabellar, tekstrammer, bilete, OLE-objekt og register.

Slå hovudutforminga av/på

Byter mellom hovudvising og normal vising dersom eit hovuddokument er ope.

Ikon Slå vising av hovudsida av eller på

Slå hovudutforminga av/på

Topptekst

Flyttar skrivemerket til toppteksten eller frå toppteksten til tekstområdet i dokumentet.

Ikon Overskrift

Topptekst

Botntekst

Flyttar skrivemerket til botnteksten eller frå botnteksten til tekstområdet i dokumentet.

Ikon Botntekst

Botntekst

Anker <-> Tekst

Vekslar mellom fotnoteteksten og fotnoteankeret.

Ikon Anker <-> Tekst

Anker <-> Tekst

Vel påminning

Trykk her for å setja inn ei påminning ved peikaren. Det er råd å setja inn opp til fem slike påminningar. Du kan gå til ei påminning ved å trykkja knappen Dokumentstruktur for å opna vindauget «Dokumentstruktur». Her trykkjer du på knappen «Påminning» og deretter «Førre» eller «Neste».

Ikon Set påminning

Vel påminning

note

Påminningar vert gjennomgått i den rekkjefølgja dei er laga. Dei vert ikkje lagra når dokumentet vert lukka.

Vis opp til dokumentstrukturnivået

Klikk på ikonet øvst i dokumentstruktur eller høgreklikk på ei overskrift i dokumentstruktur-vindauget og vel deretter kor mange nivå av overskrifter som skal visast i overskrift-delen av dokumentstruktur-vindauget.

Vel for eksempel 1 for berre å visa overskrifter med disposisjonsnivå 1. Vel 3 for å visa overskrifter opp til disposisjonsnivå 3; vel 10 for å visa alle overskrifter.

Ikon Vis opp til disposisjonsnivå

Vis opp til disposisjonsnivå

Listeboks

Viser eller gøymer Dokumentstruktur-lista.

Ikon Listeboks på/av

Vis/gøym liste

Flytt dokumentstrukturnivået opp eitt nivå

Hevar disposisjonsnivået på den valde overskrifta, og dei overskriftene som er under denne, med ein. For å berre heva disposisjonsnivået for den merkte overskrifta, hald nede -tasten.

Ikon Flytt opp disposisjonsnivå

Flytt disposisjonsnivået opp

Flytt dokumentstrukturnivået ned eitt nivå

Senkar disposisjonsnivået på den valde overskrifta, og dei overskriftene som er under denne, med ein. For å berre senka disposisjonsnivået for den merkte overskrifta, hald nede -tasten.

Ikon Flytt ned disposisjonsnivå

Flytt disposisjonsnivået ned

Flytt overskrifta opp

Flyttar den valde overskrifta, og teksten under denne, opp ei overskriftsplassering i disposisjonsnivået og i dokumentet. For å berre flytta den merkte overskrifta, og ikkje teksten som høyrer til overskrifta, hald nede -tasten og trykk på dette ikonet.

Ikon Flytt overskrift opp

Flytt overskrifta opp

Flytt overskrifta ned

Flyttar den valde overskrifta, og teksten under denne, ned ei overskriftsplassering i disposisjonsnivået og i dokumentet. For å berre flytta den merkte overskrifta, og ikkje teksten som høyrer til overskrifta, hald nede -tasten og trykk på dette ikonet.

Ikon Flytt overskrifta ned

Flytt overskrifta ned

tip

Du kan endra rekkjefølgja på overskrifter og tilhøyrande avsnitt ved å velja kategorien «Overskrifter» og så trykkja Innhaldsvising. Nå kan du bruka dra og slepp til å omorganisera innhaldet.

Dramodus

Vel alternativ for innsetjing av element ved å dra og sleppa frå dokumentstrukturen til eit dokument. Trykk på denne knappen og vel eit alternativ, for eksempel innsetjing som hyperlenkje.

Ikon Dramodus

Dra-modus

Set inn som hyperlenkje

Lagar ei hyperlenkje når du dreg og slepp eit elementi nn i dette dokumentet. Trykk på hyperlenkja for å gå til elementet som hyperlenkja viser til.

Set inn som lenkje

Set inn element som ei lenkje der du slepp det i dokumentet. Tekst vert sett inn som skriveverna bolkar. Innhaldet til lenkja vert automatisk oppdatert når kjelda vert endra. Trykk Verktøy → Oppdater → Lenkjer for å oppdatera lenkjene i eit dokument manuelt. Det er ikkje mogleg å oppretta lenkjer til grafikk, OLE-objekt, referansar eller register.

Set inn som kopi

Set inn ein kopi av valde element der du slepp det i dokumentet. Det er ikkje mogleg å laga kopiar av grafikk, OLE-objekt, referansar eller register på denne måten.

Opna dokumenta

Viser alle opne tekstdokument. Vel eit dokument i lista for å visa innhaldet i dokumentstrukturen. Dokumentet som vert vist i dokumentstrukturen er markert med ordet «aktiv» etter namnet i lista.

Sporing av disposisjon

Set navigatortilstabdeb til disposisjonssporing. Dette gjeld berre for disposisjonselement under Overskrifter i navigatorramma for å visa innhaldet. Du kan sjå, slå på eller endra modus ved å høgreklikka på Overskrifter eller på eit element under overskrifter og velja Disposisjonssporing. Den valde modus vert brukt på heile dokumentet.

I modus Standard og Fokus vil navigatoren automatisk velja den næraste overskrifta framføre markøren.

I Standar-modus vert visinga av disposisjonsoppføringane aldr endra, det vert berre vald ei disposisjonsoppføring.

I Fokus-modus viser navigatoren berre overskriftene på det valde disposisjonsnivået i høve til det neste, høgare disposisjonsnivået. Viss for eksempel ei overskrift på nivå 2 er vald, vert alle nivå 2 under den same nivå 1 overskrifta viste, medan overskrifter på nivå 3 - 10 (under den same nivå 1 overskrifta) er falda saman, altså ikkje viste. Også andre overskrifter som ikkje er under nivå 1, vert falda samane.

Vel Av for å slå av disposisjonssporinga.

Kopier

Kopierer overskrifta og innhaldet som føljer overskrifta til neste overskrift med same disposisjonsnivå. Dette innhaldet inkluderer avsnitt med disposisjonsnivå «Ingen» og overskrifter med disposisjonsnivå som er høgare enn den kopierte overskrifta. Du kan lima inn innhaldet ein annan stad i dokumentet.

Slett overskrift

Slettar overskrifta og innhaldet som føljer overskrifta til neste overskrift med same disposisjonsnivå. Dette innhaldet inkluderer avsnitt med disposisjonsnivå «Ingen» og overskrifter med disposisjonsnivå som er høgare enn den sletta overskrifta.

Merk

Merk overskrifta og innhaldet som føljer overskrifta til neste overskrift med same disposisjonsnivå. Dette innhaldet inkluderer avsnitt med disposisjonsnivå «Ingen» og overskrifter med disposisjonsnivå som er høgare enn den merkte overskrifta.

Vis

Merk dokumentet som du vil visa.

Rediger

Rediger eigenskapane for det valde objektet.

Gje nytt namn

Gjev nytt namn til det merkte objektet. Når objektet vert oppretta, tilordnar LibreOffice eit unikt namn til objektet i dokumentet.

Slett tabell

Slettar den merkte tabellen.

Sporing av tabell

Merk av for denne for å ta med tabellar ved sporing av endringar.

Slett ramme

Slettar ramma med innhaldet.

Sporing av ramme

Merk av for denne for å ta med rammer ved sporing av endringar.

Bolksporing

Merk av for denne for å ta med bolkar ved sporing av endringar.

Slett bilete

Slett biletet.

Sporing av bilete

Merk av for denne for å ta med bilete ved sporing av endringar.

Slett OLE-objekt

Slett OLE-objektet.

Sporing av OLE-objekt

Merk av for denne for å ta med OLE-objekt ved sporing av endringar.

Slett bokmerke

Slettar bokmerket.

Sporing av bokmerke

Merk av for denne for å ta med bokmerke ved sporing av endringar.

Slett hyperlenkje

Slettar hyperlenkja.

Sporing av hyperlenkje

Merk av for denne for å ta med hyperlenkjer ved sporing av endringar.

Slett referanse

Slett referansen.

Sporing av referansar

Merk av for denne for å ta med referansar ved sporing av endringar.

Oppdater

Oppdater indeksen.

Fjern

Fjernar indeksen. Innhaldet i indeksen vert ikkje fjerna, men vert ikkje handsama som indeks.

Skriveverna

Merk av i denne boksen for å hindra manuell redigering av indeksinnhaldet.

Slett indeks

Slettar indeksen.

Sporing av indeks

Merk av for denne for å ta med indeksar ved sporing av endringar.

Slett merknad

Slettar merknaden.

Spor merknadar

Merk av for denne for å ta med merknadar ved sporing av endringar.

Slett teikneobjekt

Slettar teikneobjektet.

Sporing av teikneobjekt

Merk av for denne for å ta med teikneobjekt ved sporing av endringar.

Slett felt

Slett feltet.

Sporing av felt

Merk av for denne for å ta med felt ved sporing av endringar.

Slett fotnotar

Slett fotnoten.

Sporing av fotnotar

Merk av for denne for å ta med fotnotar ved sporing av endringar.

Slett sluttnotar

Slett sluttnoten.

Sporing av sluttnotar

Merk av for denne for å ta med sluttnotar ved sporing av endringar.

Sorter alfabetisk

Sorterer alle oppføringar i den valde kategorien alfabetisk. Fjern merket for dette alternativet for å sortera oppføringar i samsvar med rekkjefølgja dei vert viste i dokumentet.

Utvid eller fald saman alle kategoriane

Viser eller gøymer visinga av objekt under den valde kategorien. Namn på dokumentobjekt vert viste under kategorioppføringen. Klikk på ei oppføring for å gå til objektet i dokumentet.

Gå til

Går til det valde objektet i dokumentet.