Endra bakgrunnsfyllinga for

For å bruka ein farge, ein fargeovergang eller eit skraveringsmønster som bakgrunn i

1. Vel og trykk på fana Bakgrunn.

2. I området Fyll, gjer éin av desse:

Vel Farge og trykk på ein farge i lista.

Vel Fargeovergang og trykk så på ein overgangstil i lista.

Vel Skravering og trykk så på ein skraveringsstil i lista.

3. Trykk OK.

For å bruka eit bilete som bakgrunn i

Du kan visa eit fullt bilete som bakgrunn i , eller du kan visa biletet fleire gongar side om side for å laga ein mønstra bakgrunn.

1. Vel og trykk på fana Bakgrunn.

2. Vel bilete i området fyll og trykk på eit bilete i lista.

Merknadsikon

Dersom du vil bruka eit tilpassa bilete som bakgrunn for , lukk dialogvindauget for Sideoppsett og vel deretter Format → Område. Klikk på fana Punktbilete og klikk så på knappen Legg til/importerImport. Finn biletet du vil importera og klikk Opna. Når du går tilbake til fana Bakgrunn, vil biletet du importerte vera i lista Punktbilete.

3. Gjer éin av desse:

For å visa heile biletet som bakgrunnen, fjern krysset frå feltet Side om side i området Plassering og vel Tilpass automatisk.

For å visa bakgrunnsbiletet side om side, vel Side om side og angje innstillingane for Storleik, Plassering og Forskyving for biletet.

4. Trykk OK.

Denne endringa gjeld berre det gjeldande presentasjons- og teiknedokumentet.

For å lagra som mal

1. .

2. Vel Vis → Normal for å lukka hovudvisinga.

3. Vel Fil → Malar → Lagra som Mal for å lagra dokumentet som ein mal.

4. Skriv inn eit namn for malen. Ikkje bruk annan kategori enn «Mine malar». Trykk OK.

Nå kan du bruka malvindauget for å opna ein ny presentasjon eller ei ny teikning basert på den nye malen.