Omgjering av 2D-objekt til kurver, polygon og 3D-objekt

Du kan konvertera todimensjonale (2D) objekt for Ă„ laga ulike former. LibreOffice kan konvertera 2D-objekt til desse objekttypane:

To typar av 3D-objekt

Slik gjer du om eit objekt til ei kurveform:

1. Marker eit 2D-objekt pÄ lysbiletet eller sida.

2. HĂžgreklikk pĂ„ objektet og vel Gjer om → Til kurve.

For Ä endra forma pÄ objektet klikkar du pÄ knappen PunktIkon pÄ verktÞylinja for Teikning og dreg i handtaka til objektet. Du kan ogsÄ dra kontrollpunkta til eit handtak for Ä endra forma pÄ kurven.

Slik gjer du om eit 2D-objekt til ein mangekant:

1. Marker eit 2D-objekt pÄ lysbiletet eller sida.

2. HĂžgreklikk pĂ„ objektet og vel Gjer om → Til mangekant.

Du kan endra utsjÄnaden til objektet ved Ä klikka pÄ knappen PunktIkon pÄ verktÞylinja for Teikning og dra i handtaka til objektet.

Slik omformar du eit 2D-objekt til eit 3D-objekt:

1. Marker eit 2D-objekt pÄ lysbiletet eller sida.

2. Klikk pĂ„ knappen Utdriving pĂ„/av Ikon pĂ„ verktĂžylinja for Teikning eller hĂžgreklikk pĂ„ objektet og vel Omform → Til 3D.

For Ă„ endra eigenskapane for 3D-objektet, kan du bruka verktĂžylinjene Linje og fyll og 3D-innstillingar.

Tipsikon

For Ä omforma eit tekstobjekt til 3D, brukar du knappen Fontwork Ikon pÄ verktÞylinja for teikning.

Slik gjer du om eit 2D-objekt til eit 3D-dreieobjekt:

Eit 3D-dreieobjekt vert laga ved Ă„ rotera det valde objektet omkring den loddrette aksen til objektet.

1. Marker eit 2D-objekt pÄ lysbiletet eller sida.

2. HĂžgreklikk pĂ„ objektet og vel Gjer om → Til 3D-dreieobjekt

For Ä endra eigenskapane til 3D-objektet, kan du bruka verktÞylinjene «Strek og fyll» og «3D-innstillingar».

Tipsikon

Du kan rotera 2D-objektet fĂžr omforminga for Ă„ laga ein meir kompleks figur.

StĂžtt oss!