Integrera UNO-komponentar

Programmerarar kan skriva og integrera sine eigne UNO-komponentar (Universal Network Objects) i LibreOffice. Desse nye komponentane kan leggjast til i i LibreOffice-menyar og verktøylinjer. Vi kallar dei «tillegg».

Integrasjonen av nye komponentar er støtta av nokre verktøy og tenester. Du finn meir informasjon i LibreOffice Developer's Guide. Dei tre hovudstega er:

1. Registrer dei ny komponentane i LibreOffice. Dette kan gjerast med verktøyet unopkg, som ligg i {installasjonssti}.

2. Integrer dei nye komponentane som tenester. Tenestene «ProtocolHandler» og «JobDispatch» hjelper deg med dette. Du finn meir informasjon om dette i i LibreOffice Developer's Guide.

3. Endra brukargrensesnittet (menyar og verktøylinjer). Dette kan gjerast nesten automatisk ved å skriva ei XML-tekstfil som forklarar endringane. Du finn meir informasjon om dette i LibreOffice Developer's Guide.

Tillegga kan utvida funksjonane i LibreOffice. Dei har ingenting å gjera med som gjev nye funksjonar i LibreOffice Calc.