Fontwork til grafisk tekstkunst

Du kan bruka Fontwork for Ă„ laga grafisk tekstobjekt.

Slik lagar du eit Fontwork-objekt

1. Viss du ikkje ser verktĂžylinjene for teikning eller Fontwork, bruk Vis → VerktĂžylinjer for Ă„ slĂ„ dei pĂ„.

2. Klikk pÄ verktÞylinja Teikning eller Fontwork og deretter pÄ symbolet Fontwork-galleri.Ikon

3. Merk ein Fontworkstil i dialogvindauget Fontworkgalleri og trykk «OK».

Fontwork-objektet vert sett inn i dokumentet. Fontwork-objekt er tilpassa former. Ved Ă„ bruka verktĂžylinja for 3D-innstillingar, kan du byta visinga mellom 2D og 3D.

4. Dobbeltklikk pÄ objektet for Ä gÄ til tekstredigeringstilstand.

5. Byt ut Fontwork-teksten med din eigen tekst.

6. Trykk Escape for Ä gÄ ut av tekstredigeringstilstand.

Slik redigerer du eit Fontwork-objekt

1. Klikk pÄ Fontwork-objektet. Viss Fontwork-objektet er sett inn i bakgrunnen, hald nede Ctrl medan du klikkar.

Verktþylinja Fontwork vert vist. Viss du ikkje ser denne verktþylinja, vel Vis → Verktþylinjer → Fontwork.

2. Trykk pÄ ein knapp i verktÞylinja Fontwork.

Desse knappane er tilgjengelege:

Slik redigerer du fleire eigenskapar i Fontwork

1. Klikk pÄ Fontwork-objektet. Viss Fontwork-objektet er sett inn i bakgrunnen, hald nede Ctrl medan du klikkar.

2. Vel dei eigenskapane du vil bruka frÄ verktÞylinja Eigenskapar for teikneobjekt. Du kan endra linjebreidda, linjefargen, omrÄdestil, fyll m.m.

StĂžtt oss!