Fontwork til grafisk tekstkunst

Du kan bruka Fontwork for å laga grafisk tekstobjekt.

Slik lagar du eit Fontwork-objekt

1. Viss du ikkje ser verktøylinjene Teikning eller Fontwork, vel du Vis → Verktøylinjer for å slå på verktøylinja.

2. Trykk på ikonet Fontwork-galleriet på verktøylinja Teikning eller verktøylinja Fontwork.

Ikon Fontwork galleri

Fontwork-galleri

3. Merk ein Fontworkstil i dialogvindauget Fontworkgalleri og trykk OK.

Fontwork-objektet vert sett inn i dokumentet. Fontwork-objekt er tilpassa former. Ved å bruka verktøylinja for 3D-innstillingar, kan du byta visinga mellom 2D og 3D.

4. Dobbeltklikk på objektet for å gå til tekstredigeringstilstand.

5. Byt ut Fontwork-teksten med din eigen tekst.

6. Trykk Escape for å gå ut av tekstredigeringstilstand.

Slik redigerer du eit Fontwork-objekt

1. Trykk på Fontwork-objektet. Viss objektet er sett inn i bakgrunnen, hald nede medan du trykker.

Verktøylinja Fontwork vert vist. Viss du ikkje ser denne verktøylinja, vel Vis → Verktøylinjer → Fontwork.

2. Trykk på ein knapp i verktøylinja Fontwork.

Desse knappane er tilgjengelege:

Slik redigerer du fleire eigenskapar i Fontwork

1. Trykk på Fontwork-objektet. Viss objektet er sett inn i bakgrunnen, hald nede medan du trykker.

2. Vel dei eigenskapane du vil bruka frå verktøylinja Eigenskapar for teikneobjekt. Du kan endra linjebreidda, linjefargen, områdestil, fyll m.m.