Bruka filterstruktur

Trykk på knappen for filternavigering på filterlinja dersom du vil knyta saman fleire filtreringsvilkår med ELLER. Då kjem vindauget Filternavigering fram.

Filtervilk√•ra som er sette vert viste i filteravigatoren. S√• snart eit filter er sett, kjem det opp eit blankt innskrivingsfelt for filteret nedst i filternavigatoren . Du kan velja dette feltet ved √• trykkja p√• ordet ¬ęEller¬Ľ. N√•r dette er gjort, kan du skriva inn tilleggsvilk√•r for filteret i feltet. Desse vilk√•ra vert lenkja med logisk ELLER til dei tidlegare definerte vilk√•ra.

Du kan opna sprettoppmenyen for kvar oppf√łring i filternavigatoren. Her kan du redigera filtervilk√•ra direkte som tekst. Vil du kontrollera om eit felt har innhald eller ikkje har innhald, kan du merkja filtervilk√•ra ¬ęempty¬Ľ (SQL:"Is Null") eller ¬ęnot empty¬Ľ (SQL: "Is not Null"). Du kan ogs√• sletta oppf√łringa ved hjelp av oppsprettmenyen.

Du kan flytta filtreringsvilkåra Filterstruktur ved å bruka dra og slepp eller med tastane + Alt + Pil opp eller + Alt + Pil ned. Du kan kopiera filtreringsvilkår ved å dra dei medan du held inne .

N√•r du utformar eit skjema, kan du velja eigenskapen ¬ęFilterforslag¬Ľ for kvar tekstboks p√• fana Data i det tilsvarande dialogvindauget Eigenskapar. N√•r du seinare s√łkjer i filtermodus, kan du velja mellom all informasjonen som ligg i desse felta. D√• kan du bruka autofullf√łring til √• velja innhald i felta. Ver merksam p√• at denne funksjonen krev mykje minne og kan ta lang tid, s√¶rleg n√•r han vert brukt p√• store databaser. Difor b√łr du bruka denne funksjonen berre n√•r det er n√łdvendig.

S√łking i tabellar og skjemadokument

St√łtt oss!