Skaler og vis oppsett

Opnar dialogvindauget Skaler og vis oppsett slik at du kan setja forstørringsfaktoren for visinga av det gjeldande dokumentet.

Den gjeldande forstørringsfaktoren vert vist som ein prosentverdi på glidebrytaren på Statuslinja.

For å bruka denne funksjonen …

Frå menylinja:

Vel Vis → Skaler→ Skalering

Frå verktøylinjer:

Ikon Skaler

Skalering

note

Skalering vert handtert ulikt under Unix, Linux og Windows. For eksempel vert eit dokument som er lagra med skaleringsfaktoren «100 %» i Windows, vist større i Unix og Linux. For å endra skaleringsfaktoren, kan du dobbeltklikka eller høgreklikka prosentverdien på Statuslinja og deretter velja kva skaleringsfaktor du vil bruka.

Skaleringsfaktor

Vel skaleringsfaktor for det gjeldande dokumentet og alle dokumenta av same type som du seinare måtte opna.

Best mogleg

Pass til heile sida

Pass til breidda

Viser heile dokumentbreidda. Det kan henda at toppen og botnen av sida ikkje vert synleg.

100 %

Viser dokumentet i full storleik.

Tilpassa

Her kan du bestemma kor mange prosent av vanleg storleik dokumentet skal visast i. Trykk her og skriv inn ein prosentverdi i boksen.