Property-uttrykket

A property, also called field or attribute, characterizes a given object or piece of information. Properties can be used to control access to data. It is common use to include instructions at setting or reading time of properties. Code can vary from simple assignment to complex context dependent routines. Using Get, Let or Set accessors enforces properties' consistency when necessary.

warning

Dette uttrykket krev at Option Compatible vert sett framføre programkoden i ein modul.

Syntaks:

Diagram over uttrykket Property Get

[Private | Public] Property Get name[char | As typename]
         End Property

Diagram over uttrykket Property Set

[Private | Public] Property [Let | Set] name[char] [([Optional [ByRef | ByVal]]value[char | As typename])] [As typename]
         End Property

Parametrar:

namn: Namnet på eigenskapen.

argument: Verdi som skal overførast til rutinen Property.

note

Property brukar ofte eitt enkelt argument. Fleire argument kan likevel brukast samstundes.

argument fragment

argumentfragment

{[Optional [ByRef|ByVal]]|ParamArray} argument {{As typename|char}[ = expression]|[()]As Variant}

Parametrar

Optional: Argumentet er ikkje obligatorisk.

ByRef: Argumentet vert overført ved referanse. ByRef er standard.

ByVal: Argumentet vert overført ved verdi. Verdien kan endrast av den oppkalla rutinen.

char: Typedeklareringsteikn.

typename: Primitivt datatypenamn. Også bibliotek eller moduldefinerte typar kan spesifiserast.

= expression: Oppgjev ein standardverdi for argumentet som samsvarar med den deklarerte typen. Optional er nødvendig for kvart argument som er ein standardverdi.

ParamArray: Bruk ParamArray når talet på parametrar ikkje er fastsett. Eit typiske scenario er ein brukardefinert funksjon i Calc. Bruken av ParamArray må avgrensast til det siste argumentet i ein rutine.

tip

Bruk av ParamArray eller = expression krev at Option Compatible er sett inn i ein modul framføre programkoden som skal utførast.

warning

Når du brukar Option VBASupport 1, vert argumenta Optional brukte utan standardverdi (= expression) initialiserte ut frå datatypen, bortsett frå Variant.

typename fragment

fragment av primitive datatypar

{Boolean|Byte|Currency|Date|Double|Integer|Long|Object|Single|String|Variant}

char fragment

typedeklareringsteikn

{ % | & | ! | # | $ | @ }

Eksempel

Option Compatible
      Sub Main
          ProductName = "Office"
          Print ProductName ' viser "LibreOffice"
      End Sub

Private _office As String
      Property Get ProductName As String
          ProductName = _office
      End Property
      Property Let ProductName(value As String)
          _office = "Libre"& value
      End Property

tip

Når eigenskapen Let eller Set manglar, hjelper Get til med å verna informasjon som ikkje må endrast av ein annan modul ved eit uhell.

Option Compatible
      Public Property Get PathDelimiter As String ' Skriveverna variabel
          Static this As String
          If this = "" Then : Select Case GetGuiType()
              Case 1 : this = ";" ' Windows
              Case 4 : this = ":" ' Linux eller macOS
              Case Else : Error 423 ' Eigenskap eller metode ikkje definert: PathDelimiter
          End Select : End If
          PathDelimiter = this
      End Property ' skriveverna PathDelimiter

Sub Main
          PathDelimiter = "a sentence" ' gjer ingenting
      End Sub

note

Bruk Let eller Set når du handsamar UNO-tenester eller klasseobjekt:

Option Compatible
      Sub Main
          'Set anObject = CreateUnoService( "com.sun.star.frame.Desktop" )
          anObject = CreateUnoService( "com.sun.star.frame.Desktop" )
          Print anObject.SupportedServiceNames(0) ' displays "com.sun.star.frame.Frame"
      End Sub

Property Get anObject As Object
          Set anObject = _obj
      End Property

Private _obj As Object

'Property Set anObject(value As Object)
          'Set _obj = value.CurrentFrame
      'End Property
      Property Let anObject(value As Object)
          Set _obj = value.CurrentFrame
      End Property