CompatibilityMode()-funksjonen

Funksjonen CompatibilityMode() kontrollerer køyretidsmodus og påverkar all kode som vert utført etter at modus er sett eller sett om att.

warning

Bruk denne funksjon med varsemd. Avgrens han for eksempel til dokumentkonvertering.

note

Option Compatible slår på VBA-kompatibilitet på modusnivå for LibreOffice Basic-tolkaren.

Denne funksjonen kan påverka eller hjelpa i desse situasjonane:

note

Funksjonen CompatibilityMode () kan vera nødvendig viss kompilatormodusane Option Compatible eller Option VBASupport vert brukte.

Syntaks:

CompatibilityMode(True | False)

Eksempel:

Gitt at det er ei mappe som IKKJE er tom i file:///home/me/Test

Sub RemoveDir
            CompatibilityMode( true )
            RmDir( "file:///home/me/Test" )
        End Sub

Med CompatibilityMode( true ) fører dette til ein feil i programmet, elles vert Test-mappa og alt innhaldet i ho sletta.

Eksempel:

Endra oppførselen til Dir

Sub VBADirCommand
        CompatibilityMode( true )   ' Viser også normale filer
        Entry$ = Dir( "file:///home/me/Tmp/*.*", 16 )
        Total$ = ""
        While Entry$ <> ""
            Total$ = Total$ + Entry$ + Chr$(13)
            Entry$ = Dir
        Wend
        MsgBox Total$
    End Sub

Sjå Identifisering av operativsystemet og Hentning av bolkinformasjon for å finna Option Compatible enkle eksempel eller Access2Base delte Basic-bibliotek for å finna andre klasseeksempel som brukar kompileringsmodus Option Compatible.

Endring av det variable området i lenkja Bruk av prosedyrar og funksjonar med funksjonen CompatibilityMode ().