Err Object [VBA]

Bruk VBA-objektet Err for Ă„ heve eller handsama kĂžyretidsfeil.

Err er eit innebygd VBA-objekt som tillet:

warning

Denne konstanten eller funksjonen eller dette objektet vert slÄtt pÄ med uttrykket Option VBASupport 1 sett framfÞre den kÞyrbare programkoden i ein modul.

VBA Err-objektet har desse eigenskane og metodane:

Eigenskapar

Err.Description As String

Eigenskapen Description viser fejlens natur. Det vert gjeve ei detaljert forklaring pÄ kva som kan vera Ärsaka til feilen. Ideelt sett gjev han fleire forslag til korleis feilen kan rettast og hindra at han oppstÄr igjen. Aliaset er Basicfunksjonen Error for LibreOffice fÞrehandsdefinerte feil.

Err.Number As Long

Dette er feilkoden knytt til feilen. Standardeigenskapane for objektet Err er Number. Aliaset er % PRODUCTNAME Basic-funksjonen Err.

Err.Source As String

Source viser namnet pÄ rutinen som var Ärsak til feilen. Source er ei innstilling for brukardefinerte feil.

Metodar

Err.Clear()

Nullstiller skildringa Erl, nummer og kjeldeeigenskapane for den gjeldande feilen. Aliaset er uttrykket LibreOffice Basic Resume.

Err.Raise(Number As Long, Optional source As String, Optional description As String)

Kastar brukardefinerte feil eller fĂžrehandsdefinerte feil. Aliaset er LibreOffice Basic Error-udtryk

Parametrar

Tal ein brukardefinert eller fĂžrhandsdefinert feilkode som skal visast.

note

Feilkodane 0-2000 er reserverte for LibreOffice Basic. Brukardefinerte feil mÄ byrja frÄ hÞgare verdiar for Ä unngÄ kollisjon med framtidige utgÄver av LibreOffice Basic.

Source Namnet pÄ rutinen som noterte feilen. Det vert rÄdd til Ä bruka eit namn med forma «mittBibliotek.minModul.minProsedyre».

Description Ei skildring av problemet som fÞrte til at prosessen stoppa, med dei ulike Ärsakene som kan vera grunnen til det. Det vert tilrÄdd Ä bruka ei detaljert liste over forslag som kan hjelpa til Ä lÞyse problemet.

Eksempel:

Option VBASupport 1

Sub ThrowErrors
             Dim aDesc As String : aDesc = Space(80)
             On Local Error GoTo AlertAndExecNext
             Err.Raise(91, "ThrowErrors", Error(91))
             Err.Raise 2020, Description:="Dette er ein  medviten brukardefinert feil
"
             Err.Raise(4096, "Standard.Module1.ThrowErrors", aDesc)
             Exit Sub
         AlertAndExecNext:
             errTitle = "Error "& Err &" at line "& Erl &" in "& Err.Source
             MsgBox Err.Description, MB_ICONEXCLAMATION, errTitle
             Resume Next
         End Sub

Unntak ClassModule

tip

Ein kort ClassModule som omsluttar VBA Err-objekt kan fordela Err-eigenskapar og metodar for standard LibreOffice Basic-modular.

Option ClassModule
         Option VBASupport 1

Public Property Get Description As String
             Description = Err.Description
         End Property
         Public Property Get Number As Long
             Number = Err.Number
         End Property
         Public Property Get Source As String
             Source = Err.Source
         End Property
         Public Sub Clear
             Err.Clear
         End Sub
         Public Sub Raise( number As Long, Optional Source As String, Optional Description As String)
             Err.Raise number, Source, Description
         End Sub

Eksempel

Function Exc As Object
             Exc = New Exception
         End Function

Sub aRoutine
         try:
             On Local Error GoTo catch:
             Exc.Raise(4096, "myLib.myModule.aRoutine", _
                 "Kva fleirlinja skildring som helst av dette brukardefinerte unntaket")
             ' her kjem koden din
         finally:
             Exit Sub
         catch:
             errTitle = "Error "& Exc.Number &" at line "& Erl &" in "& Exc.Source
             MsgBox Exc.Description, MB_ICONSTOP, errTitle
             Resume finally
         End Sub

note

Uttrykket Error eller ein unntaksliknande klassemodul kan brukast om kvarandre, men den sistnemnde legg til ekstra funksjonar.

StĂžtt oss!