CreateUnoService-funksjonen

Instansierer ein UNO-service med ProcessServiceManager.

Syntaks:

oService = CreateUnoService( Uno service name )

Gå til https://api.libreoffice.org/docs/idl/ref/namespacecom_1_1sun_1_1star.html for å sjå ei liste (på engelsk) over tilgjengelege tenester.

Eksempel:

Oppkall av Calc-funksjonar i Basic:

REM Koden nedanfor verkar ikkje på tilleggsfunksjonar. Desse har ein annan  oppkallsprosedyre.
    Function MyVlook(item, InRange As Object, FromCol As Integer)
        Dim oService As Object
        oService = createUnoService("com.sun.star.sheet.FunctionAccess")
        REM Bruk alltid det engelske funksjonsnamnet
        MyVlook = oService.callFunction("VLOOKUP",Array(item, InRange, FromCol, True))
    End Function

Eksempel:

oIntrospection = CreateUnoService( "com.sun.star.beans.Introspection" )

Denne koden brukar ei teneste for å opna eit dialogvindauge for opning av filer:

Sub Main
    fName = FileOpenDialog ("Please select a file")
    Print "vald fil: "+fName
End Sub

Function FileOpenDialog(title As String) As String
    filepicker = createUnoService("com.sun.star.ui.dialogs.FilePicker")
    filepicker.Title = title
    filepicker.execute()
    files = filepicker.getFiles()
    FileOpenDialog=files(0)
End Function