Set-uttrykket

Set ein objektreferanse for ein variabel.

Syntaks:

Diagram over uttrykket Set

[Set] variabel = [New] objekt

Parametrar:

variabel: ein variabel eller ein eigenskap som krev ein objektreferanse.

uttrykk: Ein kombinasjon av termar som kan reknast ut, for eksempel ein formel, ein objekteigenskap eller ein metode.

objekt: Objektet som variabelen referer til.

Nothing - Tilordna Nothing til ein variabel for å fjerna ei tidlegare tilordning.

note

Nøkkelordet Set er valfritt. Standardverdien for objekt er Nothing.

Eksempel:

Sub ExampleSet
    Dim obj As Object
    Set obj = ThisComponent
    Print obj.Title

obj = New com.sun.star.beans.PropertyValue
    With obj
        .Name = "key" : .Value = 594.34
        Print .Name, .Value
    End With
End Sub
tip

New creates UNO objects or class-modul-objekt, før det er tilordna ein variabel.