Mogelijkheden van LibreOffice Writer

LibreOffice Writer laat u tekstdocumenten ontwerpen en produceren die afbeeldingen, tabellen en diagrammen kunnen bevatten. U kunt de documenten opslaan in een groot scala aan indelingen, inclusief het gestandaardiseerde OpenDocument format (ODF), Microsoft Word doc-indeling of HTML. U kunt uw document ook eenvoudig exporteren naar het Portable Document Format (PDF).

Schrijven

Met LibreOffice Writer kunt u basisdocumenten, zoals memo's, faxen, brieven, cv's en samengevoegde documenten maken, evenals lange en complexe of meerdelige documenten, compleet met literatuurlijsten, verwijzingstabellen en indices.

LibreOffice Writer bevat ook nuttige functies zoals een spellingcontrole, een thesaurus, AutoCorrectie en woordafbreking, evenals een verscheidenheid aan sjablonen voor bijna elk doel. U kunt ook uw eigen sjablonen maken met behulp van de assistenten.

Ontwerpen en structureren

LibreOffice biedt een breed scala aan opties voor het ontwerpen van documenten. Gebruik het venster Stijlen en opmaakprofielen voor het maken, toewijzen en wijzigen van opmaakprofielen voor alinea's, individuele tekens, frames en pagina's. Bovendien kunt u met de Navigator snel binnen uw documenten navigeren, een overzicht van uw document bekijken, en de objecten bijhouden die u in uw document hebt ingevoegd.

U kunt ook verschillende indices en inhoudsopgaven in tekstdocumenten maken. U kunt de structuur en weergave van de indices en inhoudsopgaven definiëren volgens uw individuele behoeften. Met live hyperlinks en bladwijzers kunt u direct naar de bijbehorende items in de tekst springen.

Desktop publishing met LibreOffice Writer

LibreOffice Writer bevat tal van desktop publishing en tekentools om u te helpen bij het maken van professioneel gestileerde documenten, zoals brochures, nieuwsbrieven en uitnodigingen. U kunt uw documenten opmaken met lay-outs met meerdere kolommen, frames, afbeeldingen, tabellen en andere objecten.

Berekeningen

Tekstdocumenten in LibreOffice bieden een geïntegreerde rekenfunctie waarmee u complexe berekeningen of logische koppelingen kunt uitvoeren. U kunt gemakkelijk een tabel in een tekstdocument maken om berekeningen uit te voeren.

Tekeningen maken

Met het tekenhulpmiddel van LibreOffice Writer kunt u tekeningen, afbeeldingen, legenda's en andere typen tekeningen direct in tekstdocumenten maken.

Afbeeldingen invoegen

U kunt afbeeldingen invoegen in verschillende indelingen in een tekstdocument, inclusief afbeeldingen in een JPG- of GIF-indeling. In aanvulling daarop verschaft de Galerij een collectie van clipart-afbeeldingen en de Fontwork-galerij maakt verbazende lettertype-effecten.

Flexibele toepassingsinterface

De programma-interface is zo ontworpen dat u hem volgens uw voorkeuren kunt configureren, waaronder het aanpassen van pictogrammen en menu's. U kunt verschillende programmavensters, zoals het venster Stijlen en opmaak of de Navigator, als zwevende vensters overal op het scherm neerzetten. U kunt sommige vensters ook vastzetten aan de rand van de werkruimte.

Slepen & neerzetten

Met de functie voor slepen en neerzetten kunt u snel en efficiënt met tekstdocumenten in LibreOffice werken. U kunt bijvoorbeeld objecten, zoals afbeeldingen uit de Galerij, slepen en neerzetten tussen twee locaties in hetzelfde document of tussen geopende LibreOffice-documenten.

Help-functies

U kunt het Help-systeem gebruiken als compleet naslagwerk voor LibreOffice-toepassingen, inclusief instructies voor eenvoudige en complexe taken.

Help ons, alstublieft!