Beeld

Dit menu bevat opdrachten om de weergave op het scherm van het document te regelen, de gebruikersinterface te wijzigen en toegang te krijgen tot de zijbalkpanelen.

Afdruk-layout

Geeft weer hoe het document eruit zal zien wanneer u het afdrukt.

Web-layout

Geeft het document weer zoals het in een webbrowser worden bekeken. Dit is handig wanneer u HTML-documenten maakt.

Gebruikersinterface

Opent het dialoogvenster Gebruikersinterface selecteren waarin u de indeling van de gebruikersinterface voor LibreOffice kunt kiezen.

HTML-brontekst

Toont de brontekst van het huidige HTML-document. Deze weergave is beschikbaar bij het maken van een nieuw HTML-document of het openen van een bestaand.

Werkbalken

Opent een submenu waarmee u werkbalken kunt tonen en verbergen. Een werkbalk bevat pictogrammen en opties waarmee u snel LibreOffice-opdrachten kunt oproepen.

Statusbalk

Toont of verbergt de Statusbalk aan de onderkant van het venster.

Linialen

Bevat een submenu voor het weergeven of verbergen van de verticale en horizontale liniaal.

Schuifbalken

Toon of verberg de horizontale en verticale schuifbalken die worden gebruikt om het zichtbare gebied te wijzigen van een document dat niet in het venster past.

Raster en hulplijnen

Schakel de zichtbaarheid van rasterpunten en hulplijnen in om het verplaatsen van objecten en de precieze positie op de huidige pagina te vergemakkelijken.

Opmaaktekens

Toont niet-afdrukbare tekens in uw tekst, zoals alineamarkeringen, regeleinden, tabstops en spaties.

Tekstbegrenzingen

Toont of verbergt de grenzen van het afdrukbare gebied van een pagina. De grenslijnen worden niet afgedrukt.

Tabelbegrenzingen

Toont of verbergt de randen van tabelcellen die geen vaste randen hebben. De begrenzingen zijn alleen zichtbaar op het scherm en worden niet afgedrukt.

Afbeeldingen en diagrammen

Grafische objecten, zoals afbeeldingen en diagrammen, in een document weergeven of verbergen.

Witruimte weergeven

Geeft het document weer met de boven- en ondermarges, kop- en voettekst en een opening tussen pagina's. Schakel het vinkje uit om alle genoemde elementen samen te vouwen en het document in een aaneengesloten paginastroom weer te geven. Het verbergen van witruimte is alleen mogelijk in de weergave met één pagina.

Bijgehouden wijzigingen weergeven

De vastgelegde wijzigingen weergeven of verbergen.

Toon of verberg de notities en antwoorden er op.

Opgeloste notities

Weergeven of verbergen van opgeloste notities.

Veldarceringen

Toont of verbergt veldarceringen in uw document, inclusief vaste spaties, zachte afbreektekens, indices en voetnoten.

Veldnamen

Wisselt tussen het tonen velden veldnamen of veldwaarden. Indien ingeschakeld worden de veldnamen weergegeven en wanneer uitgeschakeld worden de veldwaarden weergegeven. Sommige inhoud van het veld kan niet worden weergegeven.

Veld Verborgen alinea's

Toont of verbergt verborgen alinea's. Deze optie beïnvloedt alleen de schermweergave van verborgen alinea's, niet het afdrukken van verborgen alinea's.

Zijbalk

De Zijbalk is een verticale grafische gebruikersinterface die voornamelijk contextuele eigenschappen, opmaakprofielbeheer, documentnavigatie, mediagalerij en meer functies biedt.

Opmaakprofielen beheren

Gebruik het paneel Stijlen en opmaak van de Zijbalk voor het toepassen, maken, bewerken, toevoegen en verwijderen van opmaakprofielen. Dubbelklik op een item om het opmaakprofiel toe te passen.

Galerij

Opent het paneel Galerij van de Zijbalk, waar u afbeeldingen en audioclips kunt selecteren en in uw document kunt invoegen.

Navigator

Toont of verbergt het Navigator-venster, waar u snel naar verschillende delen van uw document kunt springen.

Gegevensbronnen

Geeft de databases weer die in LibreOffice zijn geregistreerd en hiermee kunt u de inhoud van de databases beheren.

Volledig scherm

Toont of verbergt de menu's en werkbalken in Writer of Calc. Klik op de knop Volledig scherm aan/uit of druk op Esc om de modus voor volledig scherm af te sluiten.

In- en uitzoomen

Opent het dialoogvenster Zoomen en indeling bekijken waarin u de zoomfactor kunt instellen om het huidige document weer te geven.