Thesaurus

Gebruik de thesaurus om synoniemen en verwante woorden op te zoeken.

  1. Klik in het woord dat u wilt opzoeken of vervangen.

  2. Kies Extra - Taal - Thesaurus of druk op +F7.

  3. Klik op een item in de lijst Alternatieven om de gerelateerde term te kopiƫren naar het tekstvak "Vervangen door".

  4. Optioneel: dubbelklik op een item om gerelateerde termen voor dat item op te zoeken. U kunt ook, op uw toetsenbord, op de pijlen naar boven of beneden drukken om een item te selecteren. Druk dan op Return om te vervangen, of op de spatiebalk om op te zoeken.

  5. Klik op Vervangen.

Initieel gebruikt de thesaurus de taal van het geselecteerde woord in het document, indien een thesaurus-bibliotheek voor die taal is geĆÆnstalleerd. De titelbalk van het dialoogvenster Thesaurus geeft de gebruikte taal weer.

note

Klik op de knop Taal en selecteer Ć©Ć©n van geĆÆnstalleerde talen voor de thesaurus om het woord op te zoeken in een andere taal. Een thesaurus-bibliotheek kan niet beschikbaar zijn voor alle geĆÆnstalleerde talen. U kunt talen installeren met een bibliotheek voor de thesaurus vanaf de webpagina Extensies.


Als een thesaurus-bibliotheek is geĆÆnstalleerd voor de taal van een woord, geeft het contextmenu van het woord submenu Synoniem weer. Selecteer een willekeurige term in het submenu om het woord te vervangen.

Help ons, alstublieft!