De letterkast van tekst wijzigen

U kunt in een selectie de letterkast van de tekst wijzigen, tekst klein kapitaal maken of elk woord met een hoofdletter laten beginnen.

Notitiepictogram

Wanneer u een opmaak op uw tekst toepast via Opmaak - Teken, blijft de tekst hetzelfde, maar wordt deze anders weergegeven. Kiest u daarentegen Opmaak - Tekst of Opmaak - Tekst - Hoofdlettergebruik, dan wordt de tekst permanent gewijzigd.

Zo zet u tekst in hoofdletters:

1. Selecteer de tekst die u in hoofdletters wilt omzetten.

2. U kunt het volgende doen:

Kies Opmaak - Tekst - Hoofdletters.

Kies Opmaak - Teken, klik op de tab Teksteffecten, en selecteer het type hoofdletters in het vak Effecten. "Hoofdletters" maakt van alle letters hoofdletters. "Titel" maakt een hoofdletter van de eerste letter van elk woord. "Kleine hoofdletters" maakt hoofdletters van alle letters, maar in een kleinere lettergrootte.

Zo zet u tekst naar kleine letters om:

1. Selecteer de tekst die u in kleine letters wilt omzetten.

2. U kunt het volgende doen:

Kies Opmaak - Tekst - Kleine letters.

Kies Opmaak - Teken, klik op de tab Teksteffecten, en selecteer "Kleine letters" in het vak Effecten.