Nieuwe opmaakprofielen maken van selecties

Zo maakt u een nieuw opmaakprofiel van een handmatig opgemaakte selectie:

1. Kies Beeld - Opmaakprofielen om het paneel Opmaakprofielen op de Zijbalk te openen.

2. Klik op het pictogram bovenaan het paneel Opmaakprofielen of selecteer de categorie voor het nieuwe opmaakprofiel.

3. Klik in het document waaruit u het opmaakprofiel wilt kopiëren, bijvoorbeeld in een alinea waarop u handmatige opmaak hebt toegepast.

4. Klik op pictogram Acties voor opmaakprofielen in de rechterbovenhoek van het paneel Opmaakprofielen en kies Nieuw opmaakprofiel uit selectie in het submenu.

5. Voer een naam in voor het nieuwe opmaakprofiel in het het vak Naam opmaakprofiel van het dialoogvenster Opmaakprofiel maken.

6. Klik op OK.

Pictogram Nieuw Opmaakprofiel uit selectie

Pictogram Acties voor opmaakprofielen

Zo maakt u een nieuw opmaakprofiel via slepen en neerzetten:

1. Kies Beeld - Opmaakprofielen om het paneel Opmaakprofielen op de Zijbalk te openen.

2. Klik op het pictogram bovenaan het paneel Opmaakprofielen of selecteer de categorie voor het nieuwe opmaakprofiel.

3. Selecteer voor alinea-, teken- en lijstopmaakprofielen ten minste één teken in het opmaakprofiel dat u wilt kopiëren, sleep vervolgens de selectie naar het paneel Opmaakprofielen en laat los. Voor frame-opmaakprofielen, selecteer het frame en houd de muisknop ingedrukt totdat het muispictogram verandert, sleep vervolgens naar het paneel Opmaakprofielen en laat los.

U kunt de selectie ook slepen en neerzetten op het respectieve pictogram bovenaan het paneel Opmaakprofielen. U hoeft die categorie van het opmaakprofiel niet van tevoren te openen.

4. Voer een naam in voor het nieuwe opmaakprofiel in het het vak Naam opmaakprofiel van het dialoogvenster Opmaakprofiel maken.

Voor pagina- en tabelopmaakprofielen moet u het menu Acties voor opmaakprofielen in de rechterbovenhoek van het paneel Opmaakprofielen gebruiken. De methode met slepen en neerzetten is niet mogelijk met deze opmaakprofielen.