Actielabels gebruiken

Actielabels voegen extra informatie en functionaliteit toe aan gespecificeerde woorden in een Writer-document. Per actielabel-extensie kunnen de mogelijkheden verschillen.

Actielabels installeren

Actielabels kunnen worden toegeleverd als extensies op LibreOffice Writer.

Voer één van de volgende stappen uit om een actielabel te installeren:

Menu Actielabels

Iedere tekst in een Writer document kan gemarkeerd worden met een Smart Tag, standaard een magenta kleurige onderstreping. U kunt de kleur wijzigen in - LibreOffice - Programmakleuren.

Wanneer u naar een infolabel wijst, informeert een helptip u naar -klik om het menu Infolabels te openen. Als u geen muis gebruikt, plaatst u de cursor binnen de gemarkeerde tekst en opent u het contextmenu metShift+F10.

Het menu Actielabels toont u de beschikbare acties die voor dit actielabel zijn gedefinieerd. Kies een optie in het menu. Het commando Actielabeloptiesopent de pagina Actielabels van Extra - Opties voor AutoCorrectie.

Zo schakelt u Actielabels in en uit

Als u minimaal een Smart-Tags-extensie heeft geïnstalleerd, dan heeft u een Smart Tags pagina in Extra - AutoCorrectie - Opties voor AutoCorrectie. Daar kunt u Smart Tags in- en uitschakelen en de geïnstalleerde kenmerken beheren.

Notitiepictogram

Tekst die herkend wordt als een actielabel wordt niet gecontroleerd door de automatische spellingcontrole.