Actielabels gebruiken

Actielabels voegen extra informatie en functionaliteit toe aan gespecificeerde woorden in een Writer-document. Per actielabel-extensie kunnen de mogelijkheden verschillen.

Actielabels installeren

Actielabels kunnen worden toegeleverd als extensies op LibreOffice Writer.

Voer één van de volgende stappen uit om een actielabel te installeren:

Menu Actielabels

Iedere tekst in een Writer document kan gemarkeerd worden met een Smart Tag, standaard een magenta kleurige onderstreping. U kunt de kleur wijzigen in - LibreOffice - Programmakleuren.

Als u de muiscursor boven een actielabel houdt, verschijnt er een helptip die aangeeft dat u kunt Ctrl-klikken om het menu Actielabels te openen. Als u geen muis gebruikt, plaats de cursor dan binnen de gemarkeerde tekst en open het contextmenu met Shift+F10.

Het menu Actielabels toont u de beschikbare acties die voor dit actielabel zijn gedefinieerd. Kies een optie in het menu. Het commando Actielabeloptiesopent de pagina Actielabels van Extra - Opties voor AutoCorrectie.

Zo schakelt u Actielabels in en uit

Als u tenminste één Actielabels-extensie hebt geïnstalleerd, ziet u de pagina Actielabels in Extra - Opties voor AutoCorrectie. Gebruik dit dialoogvenster om actielabels in of uit te schakelen en om de geïnstalleerde labels te beheren.

Notitiepictogram

Tekst die herkend wordt als een actielabel wordt niet gecontroleerd door de automatische spellingcontrole.


Help ons, alstublieft!