Pagina-achtergrond wijzigen

In LibreOffice worden pagina-opmaakprofielen gebruikt om de achtergrond van de pagina's in een document te specificeren. Wilt u bijvoorbeeld de pagina-achtergrond van een of meer pagina's in een document in een watermerk veranderen, dan moet u een pagina-opmaakprofiel maken dat de watermerkachtergrond gebruikt en dit vervolgens op de pagina's toepassen.

Zo wijzigt u de pagina-achtergrond:

1. Kies Beeld - Opmaakprofielen .

2. Klik op het pictogram Pagina-opmaakprofielen.

3. In de lijst met pagina-opmaakprofielen klikt u met de rechtermuisknop op een item en kiest u Nieuw.

4. Op het tabblad Beheren typt u een naam voor het pagina-opmaakprofiel in het vak Naam.

5. In het vak Volgend opmaakprofiel selecteert u het pagina-opmaakprofiel dat u op de volgende pagina wilt toepassen.

1. Klik op het tabblad Vlak.

2. Selecteer of u een effen kleur of een afbeelding wilt. Selecteer vervolgens uw opties op het tabblad.

3. Klik op OK.

Zo wijzigt u de pagina-achtergrond van alle pagina's in een document:

Zorg dat u een pagina-opmaakprofiel met een pagina-achtergrond hebt gemaakt voordat u begint. Zie Zo wijzigt u de pagina-achtergrond voor meer informatie.

1. Kies Beeld - Opmaakprofielen .

2. Klik op het pictogram Pagina-opmaakprofielen.

3. Dubbelklik op het pagina-opmaakprofiel met de pagina-achtergrond die u wilt toepassen.

Zo gebruikt u verschillende pagina-achtergronden in hetzelfde document:

Zorg dat u een pagina-opmaakprofiel met een pagina-achtergrond hebt gemaakt voordat u begint. Zie Zo wijzigt u de pagina-achtergrond voor meer informatie.

1. Klik vóór het eerste teken van de alinea waarvan u de pagina-achtergrond wilt wijzigen.

2. Kies Invoegen - Handmatig einde.

3. Selecteer Pagina-einde.

4. In het vak Opmaakprofiel, selecteert u een pagina-opmaakprofiel dat de pagina-achtergrond gebruikt.

1. Klik op OK.

Watermerk

Voeg tekst toe voor het watermerk in de achtergrond van het huidige pagina-opmaakprofiel.