Hyperlinks invoegen met de Navigator

Met behulp van de Navigator kunt u een kruisverwijzing als hyperlink in uw document invoegen. U kunt zelfs een kruisverwijzing maken voor items uit andere LibreOffice-documenten. Als u op de hyperlink klikt wanneer het document in LibreOffice geopend is, wordt u naar het item geleid waarvoor die kruisverwijzing gemaakt is.

1. Open het/de document(en) die de items bevatten waarvoor u een kruisverwijzing wilt maken.

2. Klik het pictogram Navigator aan op de werkbalk Standaard.

3. Klik op de pijl naast het pictogram Sleepmodus en zorg ervoor dat Als hyperlink invoegen geselecteerd is.

4. In de lijst onder aan de Navigator selecteert u het document met het item waarvoor u een kruisverwijzing wilt maken.

5. In de Navigator-lijst klikt u op het plusteken naast het item dat u als hyperlink wilt invoegen.

6. Sleep het item naar de plaats waar u de hyperlink in het document wilt invoegen.

De naam van het item wordt als een onderstreepte hyperlink in het document ingevoegd.