Hoofdstuknaam of -nummer invoegen in een kop- of voettekst

U moet eerst de opties voor hoofdstuknummering instellen voor het alinea-opmaakprofiel dat u gebruikt voor de hoofdstuknamen vóórdat u hoofdstukinformatie in een kop- of voettekst kunt invoegen.

Een alinea-opmaakprofiel voorbereiden voor hoofdstuktitels

1. Kies het tabblad Extra - Kopnummering - Nummering.

2. Selecteer 1 in het vak Niveau.

3. Selecteer in het vak Alinea-opmaakprofiel het alinea-opmaakprofiel dat u wilt gebruiken voor hoofdstuktitels, bijvoorbeeld Kop 1.

4. Selecteer het nummeringsschema voor de hoofdstuktitels in het vak Nummer, bijvoorbeeld 1,2,3....

5. Typ Hoofdstuk gevolgd door een spatie in het vak Voor.

6. Typ een spatie in het vak Na.

7. Klik op OK.

De hoofdstuknaam en het -nummer in een kop- of voettekst invoegen:

1. Pas het alinea-opmaakprofiel, dat u heeft gedefinieerd voor de hoofdstuknamen, toe op de hoofdstuktitels in uw document.

2. Kies Invoegen - Koptekst en voettekst - Koptekst of Invoegen - Koptekst en voettekst - Voettekst en selecteer dan het pagina-opmaakprofiel voor het huidige pagina-opmaakprofiel in het submenu.

3. Klik in de kop- of voettekst.

4. Kies Invoegen - Velden - Meer velden en klik dan op het tabblad Functies.

1. Klik op Kop in de lijst Type, Kopnummer en inhoud in de lijst Opmaak en 1 in Tot niveau.

2. Klik op Invoegen en klik dan op Sluiten.

Nu zal iedere pagina van uw document automatisch de hoofdstuknaam van uw keuze weergeven in de koptekst.