Verschillende kop- en voetteksten definiëren

U kunt verschillende kop- en voetteksten op verschillende pagina's in uw document gebruiken, zo lang de pagina's maar verschillende pagina-opmaakprofielen gebruiken. LibreOffice biedt verschillende vooraf gedefinieerde pagina-opmaakprofielen, zoals Eerste pagina, Linkerpagina en Rechterpagina, of u kunt een aangepast pagina-opmaakprofiel maken.

U kunt ook de gespiegelde pagina-indeling gebruiken als u een koptekst wilt toevoegen aan een pagina-opmaakprofiel met verschillende binnen- en buitenpaginamarges. Om deze optie op een pagina-opmaakprofiel toe te passen, kiest u Opmaak - Pagina-opmaakprofiel, klikt u op het tabblad Pagina en kies in het Lay-outinstellingen gebied, kies “Gespiegeld” in het vak Pagina-opmaak.

Zo kunt u pagina-opmaakprofielen gebruiken om verschillende kopteksten te definiëren voor even en oneven pagina's in een document.

 1. Open een nieuw tekstdocument.

 2. Kies Beeld - Opmaakprofielen en klik op het pictogram Pagina-opmaakprofielen in het paneel Opmaakprofielen op de Zijbalk.

 3. Klik met de rechtermuisknop op 'Rechterpagina' in de lijst met pagina-opmaakprofielen en kies Wijzigen.

 4. Klik in het dialoogvenster Pagina-opmaakprofielen op de tab Koptekst.

 5. Selecteer Koptekst activeren en klik op de tab Beheren.

 6. In het vak Volgend opmaakprofiel selecteert u 'Linkerpagina'.

 7. Klik op OK.

 8. In het venster Stijlen en opmaak klikt u met rechts op 'Linkerpagina' in de lijst met pagina-opmaakprofielen en kiest u Wijzigen.

 9. Klik in het dialoogvenster Pagina-opmaakprofielen op de tab Koptekst.

 10. Selecteer Koptekst activeren en klik op het tabblad Beheren.

 11. In het vak Volgend opmaakprofiel selecteert u 'Rechterpagina'.

 12. Klik op OK.

 13. Dubbelklik op 'Rechterpagina' in de lijst met pagina-opmaakprofielen om het opmaakprofiel op de huidige pagina toe te passen.

 14. Voer tekst of afbeeldingen in de koptekst in voor het opmaakprofiel Linkerpagina. Nadat u de volgende pagina aan uw document hebt toegevoegd, voert u tekst of afbeeldingen in de koptekst in voor het opmaakprofiel Rechterpagina.

Help ons, alstublieft!