Over kop- en voetteksten

Kop- en voetteksten zijn gebieden in de paginamarges boven en onder waaraan u tekst of afbeeldingen kunt toevoegen. Kop- en voetteksten worden aan het huidige pagina-opmaakprofiel toegevoegd. Elke pagina die hetzelfde opmaakprofiel gebruikt, krijgt automatisch de kop- of voettekst die u toevoegt. U kunt Velden, zoals paginanummers en hoofdstuktitels, in kop- en voetteksten in een tekstdocument invoegen.

Notitiepictogram

Het pagina-opmaakprofiel voor de huidige pagina wordt in de Statusbalk weergegeven.

Kop- en voetteksten in HTML-documenten

Sommige opties voor kop- en voetteksten zijn ook beschikbaar voor HTML-documenten. Kop- en voetteksten worden niet ondersteund door HTML en worden in plaats daarvan met speciale tags geƫxporteerd, zodat ze in een browser bekeken kunnen worden. Kop- en voetteksten worden alleen naar HTML-documenten geƫxporteerd als ze in de modus Web-layout zijn ingeschakeld. Wanneer u het document opnieuw in LibreOffice opent, worden de kop- en voetteksten correct weergegeven, inclusief eventueel ingevoegde velden.