Hoofd- en subdocumenten

Met een hoofddocument kunt u grote documenten beheren, zoals een boek met vele hoofdstukken. Het hoofddocument kan als een container voor afzonderlijke LibreOffice Writer-bestanden beschouwd worden. De afzonderlijke bestanden worden subdocumenten genoemd.

Eigenschappen van hoofddocumenten

Notitiepictogram

Wanneer u een document aan een hoofddocument toevoegt of een nieuw subdocument maakt, wordt er in het hoofddocument een koppeling gemaakt. U kunt de inhoud van een subdocument niet rechtstreeks in het hoofddocument bewerken, maar u kunt de Navigator gebruiken om een willekeurig subdocument te openen voor bewerking.


Voorbeeld van het gebruik van opmaakprofielen

Een master.odm-hoofddocument bestaat uit wat tekst en koppelingen naar de subdocumenten sub1.odt en sub2.odt. In elk subdocument wordt een nieuw alinea-opmaakprofiel met dezelfde naam Opmaakprofiel1 gedefinieerd en gebruikt, en de subdocumenten worden opgeslagen.

Wanneer u het hoofddocument opslaat, worden de opmaakprofielen uit de subdocumenten in het hoofddocument geïmporteerd. Eerst wordt het nieuwe opmaakprofiel Opmaakprofiel1 uit het sub1.odt geïmporteerd. Daarna worden de nieuwe opmaakprofielen uit sub2.odt geïmporteerd, maar aangezien Opmaakprofiel1 nu al in het hoofddocument aanwezig is, wordt dit opmaakprofiel uit sub2.odt niet geïmporteerd.

In het hoofddocument ziet u nu het nieuwe opmaakprofiel Opmaakprofiel1 uit het eerste subdocument. Alle Opmaakprofiel1-alinea's in het hoofddocument worden weergegeven met behulp van de Opmaakprofiel1-attributen uit het eerste subdocument. Het tweede subdocument wordt zelf echter niet gewijzigd. U ziet de Opmaakprofiel1-alinea's uit het tweede subdocument met andere attributen, afhankelijk van of u het sub2.odt-document op zich of als deel van het hoofddocument opent.

Tippictogram

Gebruik dezelfde documentsjabloon voor het hoofddocument en zijn subdocumenten om verwarring te voorkomen. Dit gebeurt automatisch wanneer u het hoofddocument en zijn subdocumenten uit een bestaand document met koppen maakt via de opdracht Bestand - Verzenden - Hoofddocument maken.


Help ons, alstublieft!