Gebruikersgegevens in velden of voorwaarden opvragen

U kunt sommige gebruikersgegevens uit voorwaarden of velden oproepen en vergelijken. Zo kunt u aan de hand van de volgende operatoren gebruikersgegevens vergelijken:

Operator

Betekenis

== of EQ

is gelijk aan

!= of NEQ

is niet gelijk aan

U kunt desgewenst een voorwaarde gebruiken om bepaalde tekst in uw document voor een specifieke gebruiker te verbergen.

1. Selecteer de tekst in het document die u wilt verbergen.

2. Kies Invoegen - Sectie.

3. In het gebied Verbergen kiest u het keuzevak Verbergen.

4. In het vak Met voorwaarde typt u user_lastname == "Jansen", waarin 'Jansen' de achternaam is van de gebruiker voor wie u de tekst wilt verbergen.

5. Klik op Invoegen en sla het document dan op.

Notitiepictogram

De naam van de verborgen sectie is nog steeds te zien in de Navigator.

De volgende tabel is een lijst met de gebruikersvariabelen die u kunt oproepen wanneer u een voorwaarde of veld definieert:

Gebruikersvariabelen

Betekenis

user_firstname

Voornaam

user_lastname

Achternaam

user_initials

Initialen

user_company

Bedrijf

user_street

Straat

user_country

Land

user_zipcode

Postcode

user_city

Plaats

user_title

Titel

user_position

Positie

user_tel_work

Zakelijk telefoonnummer

user_tel_home

Privé telefoonnummer

user_fax

Faxnummer

user_email

E-mailadres

user_state

Provincie