Opmaakprofielen controleren

Opmaakprofielen controleren bevindt zich in de zijbalk. Het toont alle attributen van de opmaakprofielen (alinea en teken) en alle directe opmaak die aanwezig is in de alinea en het teken waar de cursor zich bevindt. Deze details kunnen handig zijn wanneer u probeert te achterhalen waarom bepaalde opmaak in een document onjuist of inconsistent lijkt.

Directe en stijlopmaak

Een opmaakprofiel is een set opmaakkenmerken, gegroepeerd en geĆÆdentificeerd door een naam (de naam van het opmaakprofiel). Wanneer u een opmaakprofiel op een object toepast, wordt het object opgemaakt met de set kenmerken van het opmaakprofiel. Verschillende objecten van dezelfde aard kunnen hetzelfde opmaakprofiel hebben. Als u dus de set opmaakkenmerken van het opmaakprofiel wijzigt, veranderen alle objecten die aan het opmaakprofiel zijn gekoppeld ook hun opmaakkenmerken dienovereenkomstig. Gebruik opmaakprofielen om een grote set alinea's, cellen en objecten uniform op te maken en de opmaak van documenten beter te beheren.

Wanneer u geen opmaakprofielen gebruikt en opmaakkenmerken rechtstreeks op delen van tekst toepast, wordt dit Directe opmaak genoemd (ook wel handmatige opmaak genoemd). De opmaak wordt alleen toegepast op het geselecteerde gebied van het document. Als het document meerdere alinea's, kaders of een ander object heeft, past u op elk object directe opmaak toe. Directe opmaak is beschikbaar via het menu Opmaak en met de werkbalk Opmaak.

Een kenmerk voor directe opmaak dat op een object wordt toegepast, heeft voorrang op het overeenkomstige kenmerk van de op het object toegepaste opmaakprofiel.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Open de Zijbalk, klik op het pictogram Opmaakprofielen controleren

pictogram Opmaakprofielen controleren

Pictogram Opmaakprofielen controleren op de Zijbalk

Druk op +Alt+5


Het paneel Opmaakprofielen controleren

Eigenschappen

Alinea-opmaakprofielen: toont de lijst met alinea-opmaakprofielen die op de tekst zijn toegepast op de cursorpositie, volgens de opmaakprofielhiƫrarchie, waarbij het bovenliggende opmaakprofiel boven elke onderliggende opmaakprofiel komt.

Directe opmaak van alinea's: toont de lijst met alinea-eigenschappen die direct zijn ingesteld op de tekst op de plaats van de cursor.

Tekenopmaakprofielen: toont de lijst met tekenopmaakprofielen die op de tekst zijn toegepast bij de cursor, volgens de hiƫrarchie, waarbij het bovenliggende opmaakprofiel boven elke onderliggende opmaakprofiel komt.

Directe opmaak van tekens: toont de lijst met karaktereigenschappen die direct zijn ingesteld op de tekst op de plaats van de cursor.

Waardes

Geef de waarden van de eigenschappen weer.

Gebruik

Gebruik Opmaakprofielen controleren om opmaakproblemen in uw tekstdocument te ontdekken.

Als de marges van de alinea bijvoorbeeld worden gewijzigd door directe opmaak met behulp van de linialen, worden de marges-eigenschap van het alinea-opmaakprofiel grijs weergegeven en worden de marge-eigenschappen weergegeven in het item Alinea directe opmaak van Opmaakprofielen controleren.

Een ander voorbeeld: als de tekenopmaakprofiel Emphasis een woord markeert met een gele achtergrond en de gebruiker het per ongeluk overschreef door een witte achtergrond te gebruiken, zou het kenmerk geel grijs worden weergegeven en wit wordt vermeld onder Directe opmaak in Opmaakprofielen contrioleren. Opmaakprofielen contrioleren toont alleen die attributen die afwijken van de bovenliggende (wat meestal het standaard alinea-opmaakprofiel is).

Sommige functies van Opmaakprofielen controleren zijn vooral interessant voor gevorderde gebruikers:

Help ons, alstublieft!