Zichtbaarheid van de Overzichtsinhoud

Verberg en toon alle inhoud onder koppen, inclusief tekst, afbeeldingen, tabellen, kaders, vormen en tekstvakken.

note

Deze functie is experimenteel. Aangenomen wordt dat het stabiel is, maar onverwacht of onbetrouwbaar gedrag is mogelijk.

Om in te schakelen,kies - LibreOffice - Geavanceerd en selecteer Zet experimentele functies aan checkbox., dan nog in Opties, kies LibreOffice Writer (of LibreOffice Writer / Web) - Beeld en selecteer het selectievakje Zichtbaarheid van overzichtsinhoud weergeven.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

• In deNavigator (F5) (voor Koppen in Inhoudsweergave)

• Met de muis (op een Kop)

Gebruik deze functie om inhoud selectief te verbergen en weer te geven onder alle alinea's met een overzichtsniveau dat niet gelijk is aan nul (gewoonlijk koppen en subkoppen genoemd). In LibreOffice is een kop een alinea met een overzichtsniveau van 1 tot 10, waarbij 1 het hoogste niveau is en 10 het laagste. Een alinea met overzichtsniveau 3 is bijvoorbeeld een sub-subkop van een alinea met overzichtsniveau 1. Deze functie kan worden gebruikt om selectief inhoud te verbergen en weer te geven voor een enkele kop of voor subkoppen ten opzichte van een gekozen overzichtsniveau.

Zichtbaarheid van overzichtsinhoud gebruiken met de Navigator

In de Navigator worden alle opdrachten getoond in het contextmenu voor Kppen en items onder Koppen. Klik met rechts ergens in het venster Inhoudsweergave om het contextmenu voor het geselecteerde item te openen (inclusief het pictogram Koppen), kies vervolgens Zichtbaarheid overzichtsinhoud en een van de volgende opdrachten, afhankelijk van wat is geselecteerd.

Inhoud voor alle koppen verbergen

Het pictogram Koppen is geselecteerd. Klik met rechts en kies Zichtbaarheid overzichtsinhoud - Alles verbergen.

Pictogram Koppen

Pictogram Koppen

Toon inhoud voor alle koppen

Het pictogram Koppen is geselecteerd. Klik met rechts en kies Zichtbaarheid van overzichtsinhoud - Alles weergeven.

Verberg inhoud voor alle subkoppen, relatief ten opzichte van een overzichtsniveau

Rubriek met subtitels is geselecteerd. Klik met rechts en kies Zichtbaarheid overzichtsinhoud - Alles verbergen om alle inhoud tot de volgende kop op hetzelfde overzichtsniveau te verbergen.

Toon inhoud voor alle subkoppen, relatief aan een overzichtsniveau

Kop met subkoppen is geselecteerd. Klik met rechts en kies Zichtbaarheid overzichtsinhoud - Alles weergeven om alle inhoud tot de volgende kop op hetzelfde overzichtsniveau te tonen.

Als inhoud verborgen is voor een of meer (maar niet alle) subkoppen, dan zal het contextmenu voor een kop op een hoger niveau zowel Alles tonen als Alles verbergen weergeven.

Inhoud onder een enkele kop verbergen of tonen

Klik met rechts voor de geselecteerde kop en kies Zichtbaarheid overzichtsinhoud - Wisselen

note

De opdrachten veranderen of er inhoud in het document wordt weergegeven. Ze veranderen niet wat wordt weergegeven in de Navigator. Gebruik hiervoor - en + (of pijl) tekens of Alles invouwen / Alles uitbreiden in contextmenu voor koppen.

Zichtbaarheid overzichtsinhoud met de muis

Boven een Kop

Druk op de toets Ctrl. Plaats de muis boven (of dichtbij een regel met) een kop.
(Pijl in linkermarge geeft visuele aanwijzing.)

Wanneer de afbeelding van de muisaanwijzer verandert in een handaanwijzer, zijn de volgende opdrachten mogelijk:

Pijlen in de linkermarge

Plaats de muis in de linkermarge naast een kop. (Pijl verschijnt als inhoud wordt weergegeven.)

Aangepast besturingselement

Voor extra controle kunnen de volgende opdrachten worden toegevoegd als een knop aan een werkbalk, een item in een menu of contextmenu of een sneltoets.

Uw configuratie opslaan

Documenten die zijn opgeslagen in .odt-indeling, behouden de huidige configuratie van verborgen en weergegeven inhoud. Merk op dat het wijzigen van de zichtbaarheid van de inhoud het document niet wijzigt. Als u de zichtbaarheid wijzigt nadat u een document hebt opgeslagen, moet u opnieuw opslaan om de zichtbaarheidswijzigingen te behouden.