Toegankelijkheidscontrole

Bekijk veelvoorkomende toegankelijkheidsproblemen in het document en ondersteuning voor PDF/UA-specificaties in het dialoogvenster PDF-export.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Op de Menubalk:

Kies Extra - Toegankelijkheidscontrole.

Selecteer Bestand - Exporteren als - PDF - Algemeen - Universele toegankelijkheid (PDF/UA) en klik op OK.

Vanaf het toetsenbord:

+8

Op de Zijbalk:

Open het paneel Toegankelijkheidscontrole.

Het hulpmiddel Toegankelijkheidscontrole doorloopt de documentstructuur en verzamelt alle mogelijke toegankelijkheidsproblemen. De controle kan handmatig worden uitgevoerd via het menu of wordt geactiveerd na het dialoogvenster PDF-export, wanneer de PDF/UA-ondersteuning is ingeschakeld.

Het paneel Toegankelijkheidscontrole op de Zijbalk

Het paneel Toegankelijkheidscontrole op de Zijbalk toont een lijst met alle problemen die in het tekstdocument zijn aangetroffen.

Er zijn koppelingen beschikbaar waarmee u onmiddellijk naar het probleem kunt navigeren. Dubbelklik op de koppeling om naar het object met het toegankelijkheidsprobleem te springen en het te selecteren.

Knop Oplossen

Klik op de knop Oplossen om naar het probleem te gaan en opdrachten te geven om het probleem op te lossen.

Algemene toegankelijkheidscontroles

De controles die momenteel worden uitgevoerd zijn: