Pagina-opmaakprofiel

Specificeer de opmaak en de lay-out voor het huidige pagina-opmaakprofiel, inclusief paginamarges, kopteksten en voetteksten en de pagina-achtergrond.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Kies OPmaak - Pagina-opmaakprofiel.

Kies Beeld - Opmaakprofielen () - kies Pagina-opmaakprofielen - open het contextmenu voor het geselecteerde opmaakprofiel - Nieuw/Aanpassen.


Beheren

Stel de opties voor het geselecteerde opmaakprofiel in.

Pagina

Hiermee kunt u pagina-layouts voor documenten met één en meerdere pagina's definiëren, evenals een nummering en papierformaten.

Set the fill options for the selected drawing object or document element.

Transparantie

Stel de transparantieopties in voor de opvulling die u op het geselecteerde object wilt toepassen.

Koptekst

Voegt een koptekst toe aan het huidige pagina-opmaakprofiel. Een koptekst is een gebied in de marge van de bovenste pagina, waar u tekst of afbeeldingen kunt toevoegen.

Voettekst

Voegt een voettekst toe aan het huidige pagina-opmaakprofiel. Een voettekst is een gebied in de onderste paginamarge, waar u tekst of afbeeldingen kunt toevoegen.

Randen

Stelt de randopties in voor de geselecteerde objecten in Writer of Calc.

Kolommen

Bepaal het aantal kolommen en de kolom-layout voor een paginastijl, frame of sectie.

Voetnoot

Specificeert de layout-opties voor voetnoten, inclusief de lijn die de voetnoot scheidt van het hoofdgedeelte van het document.

Aziatisch-specifieke Functionaliteit

Toegang tot deze opdrachten hebt u slechts als u ondersteuning voor Aziatische talen hebt ingeschakeld in - Taalinstellingen - Talen.

Tekstraster

Voegt een tekstraster aan het huidige pagina-opmaakprofiel toe. Deze optie is alleen beschikbaar als ondersteuning voor Aziatische talen is ingeschakeld via Taalinstellingen - Talen in het dialoogvenster Opties.

Herstellen

Herstelt wijzigingen die in het huidige tabblad zijn aangebracht, naar de wijzigingen die van toepassing waren toen dit dialoogvenster werd geopend.

Help ons, alstublieft!