Pagina-opmaakprofiel

Specificeer de opmaak en de lay-out voor het huidige pagina-opmaakprofiel, inclusief paginamarges, kopteksten en voetteksten en de pagina-achtergrond.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Kies Opmaak - Pagina-opmaakprofiel.

Kies Beeld - Opmaakprofielen () - kies Pagina-opmaakprofielen - open het contextmenu voor het geselecteerde opmaakprofiel - Nieuw/Aanpassen.


Beheren

Stel de opties voor het geselecteerde opmaakprofiel in.

Hiermee kunt u pagina-layouts voor documenten met één en meerdere pagina's definiëren, evenals een nummering en papierformaten.

Stel de opvulopties in voor het geselecteerde tekenobject of documentelement.

Transparantie

Stel de transparantieopties in voor de opvulling die u op het geselecteerde object wilt toepassen.

Koptekst

Voegt een koptekst toe aan het huidige pagina-opmaakprofiel. Een koptekst is een gebied in de marge van de bovenste pagina, waar u tekst of afbeeldingen kunt toevoegen.

Voettekst

Voegt een voettekst toe aan het huidige pagina-opmaakprofiel. Een voettekst is een gebied in de onderste paginamarge, waar u tekst of afbeeldingen kunt toevoegen.

Randen

Stelt de randopties in voor de geselecteerde objecten in Writer of Calc.

Kolommen

Bepaal het aantal kolommen en de kolom-layout voor een paginastijl, frame of sectie.

Voetnoot

Specificeert de layout-opties voor voetnoten, inclusief de lijn die de voetnoot scheidt van het hoofdgedeelte van het document.

Aziatisch-specifieke Functionaliteit

Toegang tot deze opdrachten hebt u slechts als u ondersteuning voor Aziatische talen hebt ingeschakeld in - Taalinstellingen - Talen.

Tekstraster

Voegt een tekstraster aan het huidige pagina-opmaakprofiel toe. Deze optie is alleen beschikbaar als ondersteuning voor Aziatische talen is ingeschakeld via Taalinstellingen - Talen in het dialoogvenster Opties.

Herstellen

Zet gewijzigde waarden op het huidige tabblad terug naar de waarden toen het dialoogvenster werd geopend. Als Toepassen wordt gebruikt voordat het dialoogvenster wordt gesloten, worden de waarden teruggezet naar die na het laatste gebruik van Toepassen.

Toepassen

Past wijzigingen toe op alle tabbladen zonder het dialoogvenster te sluiten. Kan niet ongedaan worden gemaakt met Herstellen.

OK

Slaat alle wijzigingen op en sluit het dialoogvenster

Annuleren

Sluit het dialoogvenster en negeert wijzigingen op alle tabbladen. Als Toepassen werd gebruikt, worden wijzigingen na het laatste gebruik van Toepassen genegeerd.

Help ons, alstublieft!