Snelkoppelingen (LibreOffice Math-toegankelijkheid)

U kunt LibreOffice Math zonder muis regelen.

Een formule rechtstreeks invoeren

Als u een formule in een tekstdocument wilt invoegen, en u weet al hoe deze precies geschreven wordt, kunt u als volgt te werk gaan:

1. Schrijf de formule in uw tekst

2. Selecteer de formule

3. Kies de opdracht Invoegen - OLE-object - Formule-object.

Een formule via een venster invoeren

Paneel Elementen

Pijl naar links of rechts

Ga naar links of rechts naar de volgende categorie of functie.

Enter-toets

Hiermee selecteert u een categorie (binnen de categoriesectie) of voegt u een functie in het venster Opdrachten in (binnen de functiesectie).

Tabblad

Springt van het eerste categorie-item naar de eerste functie van de categorie.

Shift+Tab

Springt van het laatste categorie-item naar de laatste functie van de categorie.