Teksttekens naar tekenobjecten converteren

U kunt teksttekens converteren naar bogen die u net als andere tekenobjecten kunt bewerken en groter of kleiner kunt maken. Nadat u tekst naar een tekenobject hebt geconverteerd, kunt u de tekstinhoud niet langer bewerken.

Zo converteert u tekst naar een tekenobject:

1. Selecteer de tekst die u wilt converteren en voer een van de volgende stappen uit:

Kies in LibreOffice Draw Vorm - Converteren - Naar boog.

Klik in LibreOffice Impress met de rechtermuisknop op de rand van het tekstobject en kies Converteren - Naar boog.

2. Als de tekst uit meer dan Ă©Ă©n teken bestaat, wordt de geconverteerde tekst een gegroepeerd object. Dubbelklik op de groep om afzonderlijke objecten te bewerken. Druk op Esc wanneer u klaar bent.

3. Klik op het pictogram Punten op de werkbalk Tekening. Klik op het object. U kunt nu alle BĂ©zierpunten van het object zien. De werkbalk Punten bewerken bevat verschillende pictogrammen voor het bewerken, invoegen en verwijderen van punten.