Presentaties afdrukken

Standaardprinterinstellingen

1. To set the default printing options for LibreOffice Impress, choose - LibreOffice Impress - Print.

Printeropties voor de huidige presentatie instellen

1. Kies Bestand - Afdrukken.

2. Klik op de tabpagina LibreOffice Impress of de tabpagina Opties, en selecteer dan de afdrukopties.

These settings override the default printer options in - LibreOffice Impress - Print for the current print job only.

De afdruklay-out van de hand-outs kiezen

1. Kies Bestand - Afdrukken.

2. Selecteer, op de tabpagina Algemeen van het dialoogvenster Afdrukken, het item "Hand-outs" in de keuzelijst Document.

3. Selecteer het aantal dia's om per blad af te drukken.

Afdrukopties voor hand-outs definiëren

1. Klik op de tab Hand-out.

2. Kies Invoegen - Paginanummer om het dialoogvenster Koptekst en voettekst te openen.

3. Klik op Notities en Hand-outs om de koptekst en voettekst in de hand-outs aan te passen.

U ziet vier gebieden in het dialoogvenster met keuzesvakjes voor Koptekst, Datum en tijd, Voettekst, en Paginanummer. Deze vier gebieden stemmen overeen met de vier gebieden in de hoeken van het voorbeeld van het hand-outmodel.

4. Vul de koptekst, voettekst en datum in. Vink het keuzevak Paginanummer aan als u de hand-out-pagina's wilt nummeren. Zorg ervoor dat het keuzevak Koptekst is aangevinkt als u wilt dat de koptekst wordt afgedrukt.

5. Klik op Op alles toepassen.

De velden in het hand-outvoorbeeld op het scherm worden niet bijgewerkt, maar de ingevoerde tekst wordt wel afgedrukt.

Hand-outs of notities afdrukken

1. Kies Bestand - Afdrukken.

2. Klik op de keuzelijst Document en selecteer het type inhoud om af te drukken.

3. Selecteer Hand-outs of Notities en selecteer het aantal dia's om op ieder blad af te drukken.

Tippictogram

Wanneer u een andere indeling van de dia's op de afgedrukte pagina's wilt, gebruik dan de muis om de dia's te verplaatsen in de Hand-out modus.

Een reeks dia’s afdrukken

1. Kies Beeld - Diasorteerder.

2. Houd Shift ingedrukt en klik op de reeks dia’s die u wilt afdrukken.

3. Kies Bestand - Afdrukken.

4. In het gebied Bereik en kopieën, klik op Dia's.

5. Voer het aantal dia's in dat u wilt afdrukken en klik op OK.