Lijn- en pijlstijlen laden

Met behulp van stijlen kunt u gelijksoortige lijn- en pijltypen ordenen. LibreOffice verschaft enkele standaardstijlbestanden die u kunt laden en in uw document kunt gebruiken. U kunt desgewenst elementen aan een stijlbestand toevoegen of eruit verwijderen, of zelfs uw eigen stijlbestand maken.

Zo laadt u een bestand met lijnstijlen:

1. Kies Opmaak - Lijn en klik op de tab Lijnstijlen.

2. Klik op het pictogram Lijnstijlen laden.

3. Zoek het bestand met de lijnstijlen die u wilt laden en klik dan op OK. Het bestand heeft de indeling [bestandsnaam].sod.

Als u een bestand met lijnstijlen wilt opslaan, klikt u op het pictogram Lijnstijlen opslaan, typt u een bestandsnaam en klikt u vervolgens op OK.

Zo laadt u een bestand met pijlstijlen:

1. Kies Opmaak - Lijn en klik op de tab Pijlstijlen.

2. Klik op het pictogram Pijlstijlen laden.

3. Zoek het bestand met de pijlstijlen die u wilt laden en klik dan op OK. Het bestand heeft de indeling [bestandsnaam].soe.

Klik, om een bestand met pijlstijlen op de slaan, op de knop Pijlstijlen opslaan voer een bestandsnaam in en klik vervolgens op de knop OK.