Plakpunten gebruiken

In Impress en Draw kunt u twee vormen et elkaar verbinden met een lijn die een verbinding wordt genoemd. Als u een verbinding tekent tussen vormen, zal de verbinding worden verbonden aan een plakpunt op elke vorm. Elke vorm heeft enkele standaard plakpunten, en de posities van de standaard plakpunten zijn afhankelijk van de specifieke vorm. U kunt uw eigen gebruikergedefinieerde plakpunten aan een vorm toevoegen en dan verbindingen koppelen aan de gebruikergedefinieerde plakpunten.

Plakpunten toevoegen en bewerken

1. Voer een van de volgende handelingen uit om bestaande plakpunten zichtbaar te maken voor alle elementen:

1. Klik op het pictogram Plakpunten invoegen op de werkbalk Plakpunten.

2. Selecteer het element op de dia waar u plakpunten wilt toevoegen.

3. Klik binnen de vorm waaraan u het nieuwe plakpunt wilt toevoegen.

Als de vorm is gevuld, kunt u overal in de vorm klikken. Als de vorm niet gevuld is, kunt u op de rand klikken om een plakpunt in te voegen. Eenmaal ingevoegd, kunt u het plakpunt naar een andere positie binnen de vorm slepen.

Met de vier iconen naast het pictogram Plakpunt invoegen, kiest u de richtingen die zijn toegestaan voor een connector op dit plakpunt. U kunt een of meer richtingen kiezen voor een bepaalde plakpunt.

Als het pictogram Plakpunt relatief actief is, wordt het plakpunt verplaatst wanneer u het formaat van het object wijzigt om zijn positie ten opzichte van de objectranden te behouden.

Als het pictogram Plakpunt relatief niet actief is, worden de pictogrammen ernaast niet langer grijs weergegeven. Met deze pictogrammen kunt u bepalen waar een plakpunt wordt geplaatst wanneer de grootte van het object wordt gewijzigd.