GIF-afbeeldingen met animatie maken

U kunt animatie toepassen op tekenobjecten, tekstobjecten en grafische objecten (afbeeldingen) op uw dia’s om uw presentatie te verlevendigen. In LibreOffice Impress beschikt u over een eenvoudige animatie-editor waarmee u animatieafbeeldingen (frames) kunt creëren door objecten van uw dia samen te voegen. U creëert het animatie-effect door de statische frames die u maakt, te draaien.

Tippictogram

Als u een bitmapanimatie (GIF-animatie) maakt, kunt u aan elk frame een vertragingstijd toewijzen en opgeven hoe vaak de animatie moet worden afgespeeld.

Zo maakt u een GIF-animatie:

1. Selecteer een object of groep objecten, die u in uw animatie wilt insluiten en kies Invoegen - Media - Geanimeerde afbeelding.

2. Doe één van de volgende:

1. Selecteer Bitmapobject in de sectie Animatiegroep.

Gebruik de animatietijdlijn om op te geven hoelang een frame moet worden weergegeven en hoe vaak een animatie moet worden gepresenteerd (looping).

2. Geef een afbeeldingsnummer op in het vak Afbeeldingsnummer (het linkervak).

3. Geef in het vak Duur (het middelste vak) op hoeveel seconden het frame moet worden weergegeven.

4. Herhaal de laatste twee stappen voor elk frame in de animatie.

Tippictogram

Met de besturingselementen links van het vak Afbeeldingsnummer kunt u een voorbeeld van de animatie weergeven.

5. Definieer in het vak Aantal keren doorlopen (het rechtervak) hoe vaak de animatie moet worden herhaald.

6. Selecteer in het vak Uitlijning een uitlijningsoptie voor de objecten.

7. Klik op Maken.