Converteren

Hier kunt u een submenu openen voor het converteren van het geselecteerde object.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Kies Vorm - Converteren (alleen LibreOffice Draw).

Open het contextmenu van een geselecteerd object en kies Converteren

Naar boog

Converteert geselecteerde objecten naar Bézier-bogen.

Naar veelhoek

Converteert het geselecteerde object naar een veelhoek (een gesloten object met meer dan drie hoeken en rechte zijden). Het uiterlijk van het object blijft ongewijzigd. U kunt desgewenst met de rechtermuisknop klikken en Punten bewerken kiezen om de wijzigingen weer te geven.

Naar contour

Converteert het geselecteerde object naar een veelhoek, of een groep veelhoeken. Als de conversie een groep veelhoeken maakt (bijvoorbeeld als u een tekstobject converteert), druk dan op F3 om de groep te betreden vóórdat u een individuele veelhoek kunt selecteren.

Converteren naar 3D

Met deze opdracht kunt u het geselecteerde object naar een driedimensionaal (3D) object converteren.

Converteren naar 3D-rotatieobject

Converteert een object naar een driedimensionaal rotatieobject.

Naar bitmap

Hier zet u het object om naar een bitmap object (pixelafbeeldingen, rasterafbeeldingen).

Naar metabestand

Gebruik deze opdracht om het geselecteerde object naar een WMF-indeling (Windows Metafile Format) te converteren, die zowel bitmap- als grafische vectorgegevens bevat.