Interactie

Hier kunt u definiëren hoe het geselecteerde object zich gedraagt als u er tijdens de presentatie op klikt.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Kies Opmaak - Interactie.

Op de Standaard werkbalk, klik

Pictogram Interactie

Interactie

Handeling per muisklik

Geeft aan welke handeling wordt uitgevoerd wanneer u tijdens een presentatie op het geselecteerde object klikt. U kunt ook handelingen aan gegroepeerde objecten toekennen.

Geen handeling

Kies deze optie als u wilt klikken zonder een actie te starten.

Ga naar vorige dia

Hiermee gaat u naar de vorige dia in de presentatie.

Ga naar volgende dia

Met deze optie gaat u naar de volgende dia in de presentatie.

Ga naar eerste dia

Toont de eerste dia van de presentatie.

Ga naar laatste dia

Toont de laatste dia van de presentatie.

Ga naar pagina of object

Selecteer deze optie om naar een dia of een benoemd object in een dia te springen.

Doel

Hier worden de beschikbare dia's en objecten weergegeven.

Dia / object

Typ de naam van de dia of het object waarnaar u wilt zoeken.

Zoeken

Hiermee zoekt u naar gespecificeerde dia's of objecten.

Ga naar document

Hiermee wordt tijdens een presentatie een bestand geopend en weergegeven. Als u een LibreOffice-bestand als doeldocument selecteert, kunt u tevens opgeven welke pagina moet worden geopend.

Document

Geef op waar het doeldocument zich bevindt.

Document

Typ het pad naar het bestand dat u wilt openen, of klik op Bladeren om het bestand te zoeken.

Bladeren

Hiermee kunt u zoeken naar het bestand dat u wilt openen.

Geluid afspelen

Een geluidsbestand afspelen.

Geluid

Geef op waar het geluidsbestand zich bevindt.

Geluid

Voer een pad in naar het geluidsbestand dat u wilt openen, of klik op Bladeren om het bestand te zoeken.

Bladeren

Zoek het geluidsbestand, dat u wilt afspelen.

note

Als u geen geluidsbestanden bij LibreOffice hebt geïnstalleerd, kunt u het setup-programma van LibreOffice nogmaals uitvoeren en Wijzigen selecteren.

Afspelen

Speelt het geselecteerde geluidsbestand af.

Programma uitvoeren

Start een programma tijdens een presentatie.

Programma

Programma

Typ het pad naar het programma dat u wilt starten, of klik op Bladeren om het programma te zoeken.

Bladeren

Hiermee kunt u zoeken naar het programma dat u wilt starten.

Macro uitvoeren

Hiermee kunt u tijdens de presentatie een macro uitvoeren.

Macro

Macro

Typ het pad naar de macro die u wilt uitvoeren, of klik op Bladeren om de macro te zoeken.

Bladeren

Hiermee kunt u zoeken naar de macro die u wilt uitvoeren.

Presentatie afsluiten

Beëindigt de presentatie.

Objectactie starten

U kunt voor ingevoegde OLE-objecten het item Objectactie starten kiezen.

Bewerken

Opent het object in bewerkingsmodus.