Lay-out

Specificeert de beschikbare weergavemodi. Door een vervangende weergave te selecteren kunt u de schermopbouw bij het bewerken van uw presentatie versnellen.

Afbeelding van dialoogvenster Opties - Impress - Beeld

Weergeven

Linialen zichtbaar

Geeft aan of de linialen aan de bovenkant en aan de linkerkant van het werkgebied worden weergegeven.

Hulplijnen tijdens verplaatsen

Geeft aan of geleiders worden weergegeven tijdens het verplaatsen van een object.

LibreOfficemaakt gestippelde hulplijnen die uitsteken buiten het vak dat het geselecteerde object bevat en die over het gehele werkoppervlak lopen, om u te helpen het object precies te positioneren.

U kunt deze functie ook gebruiken via het met dezelfde naam op de werkbalk Opties als er een presentatie of een tekendocument is geopend.

Alle besturingspunten in de BĂ©zier-editor

Toont de controlepunten van alle BĂ©zier-punten als u eerder een BĂ©zierboog hebt geselecteerd. Als de bewerkingsoptie Alle controlepunten in BĂ©zier niet is gemarkeerd, zijn alleen de controlepunten van de geselecteerde BĂ©zier-punten zichtbaar.

Contour van elk object

LibreOffice geeft de omtreklijnen van elk individueel object weer bij het verplaatsen van dit object. De optie Contour van elk object maakt het u mogelijk om te zien of individuele objecten botsen met andere objecten op de bestemmingspositie. Als u de optie Contour van elk object niet selecteert, toont LibreOffice alleen een vierkante omtrek waarin alle geselecteerde objecten zijn opgenomen.

Help ons, alstublieft!