Wijzigingen

Bepaalt het uiterlijk van de wijzigingen in het document.

Kies, in een geopend tekstdocument of werkblad, Bewerken - Wijzigingen bijhouden - Bijhouden of Bewerken - Wijzigingen bijhouden - Weergeven om wijzigingen bij te houden of weer te geven.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Kies - LibreOffice Writer - Wijzigingen.


Tekstweergave

Definieert de instellingen voor het weergeven van de bijgehouden wijzigingen. Selecteer het soort verandering via de keuzerondjes en de overeenkomstige weergaveattributen en kleur. Het voorbeeldvenster toont het effect van de geselecteerde weergaveopties.

Invoegen / Attributen

Geeft aan hoe wijzigingen in het document worden weergegeven als tekst wordt ingevoegd.

Verwijderen / Attributen

Geeft aan hoe wijzigingen in het document worden weergegeven wanneer tekst wordt verwijderd. Als u verwijderen van tekst registreerd, wordt de tekst weergegeven met het geselecteerde kenmerk (bijvoorbeeld doorhalen) en niet verwijderd.

Attributenwijziging / Attributen

Definieert hoe wijzigingen in tekst-attributen worden weergegeven in het document. Deze veranderingen beĆÆnvloeden attributen zoals vet, cursief of onderstreping.

Kleur

U kunt ook een kleur kiezen om elk type van de geregistreerde wijziging weer te geven. Wanneer u in de lijst voor de voorwaarde "Op auteur" kiest, wordt de kleur automatisch bepaald door LibreOffice en vervolgens aangepast aan de auteur van elke wijziging.

Gewijzigde regels

Om aan te geven welke regels van de tekst veranderd zijn, kunt u een markering definiƫren die bij de linker- of rechtermarge wordt geplaatst.

Markering

Bepaalt of en waar gewijzigde regels in het document worden gemarkeerd. U kunt de markeringen instellen zodat ze altijd op de linker- of rechter-paginamarge komen, of op de buitenste of binnenste marge.

Kleur

Definieert de kleur voor het benadrukken van de gewijzigde regels in de tekst.

Voorbeeldveld

Toont een voorbeeld van de huidige selectie.

Help ons, alstublieft!