Lay-out

Definieert de standaardinstellingen voor het weergeven van objecten in uw tekstdocumenten en ook de standaardinstellingen voor de vensterelementen.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Open een tekstdocument, kies - LibreOffice Writer/LibreOffice Writer/Web - Beeld.

Hulplijnen

Specificeert instellingen die verwijzen naar het uiterlijk van begrenzingen.

Hulplijnen tijdens verplaatsen

Toont vanglijnen rond de frames wanneer frames worden verplaatst. U kunt de optie Hulplijnen bij verplaatsen selecteren om met behulp van liniaalwaarden de exacte positie van het object weer te geven.

Weergeven

Definieert welke documentelementen weergegeven moeten worden.

Afbeeldingen en objecten

Specificeert of afbeeldingen en objecten op het scherm weergegeven moeten worden. Als deze elementen worden verborgen, ziet u in plaats daarvan lege frames als tijdelijke aanduidingen.

U kunt de weergave van afbeeldingen ook regelen via het pictogram Afbeeldingen aan/uit. Als er een tekstdocument geopend is, wordt dit pictogram op de werkbalk Extra weergegeven.

note

Als de optie Afbeeldingen en objecten niet geselecteerd is, worden er geen afbeeldingen van het internet geladen. Afbeeldingen binnen een tabel en zonder een indicatie van hun grootte kunnen weergaveproblemen veroorzaken wanneer een oudere HTML-standaard op de bezochte pagina wordt gebruikt.

Tabellen

Toont de tabellen die in uw document staan.

Wilt u de tabelbegrenzingen weergeven, dan klikt u met de rechtermuisknop op een tabel en kiest u Tabelbegrenzingen of Tabel - Tabelbegrenzingen in een Writer-document.

Tekeningen en besturingselementen

Toont de tekeningen en besturingselementen in uw document.

Notities

Toont notities. Klik op een notitie om de tekst te bewerken. Gebruik het contextmenu in de Navigator om een notitie te lokaliseren of te verwijderen. Gebruik het contextmenu van de notitie om deze notitie te verwijderen, alle notities of alle notities van deze auteur.

Velden weergeven

Verborgen tekst

Geeft tekst weer die verborgen is door Voorwaardelijke tekst of Verborgen tekst-velden.

Verborgen alinea's

Geeft alinea's weer die een Verbogen alinea-veld bevatten. Deze optie heeft dezelfde functie als de menuopdracht .

Weergave

Specificeert of schuifbalken en linialen weergegeven worden.

Horizontale liniaal

Toont de horizontale liniaal. Selecteer de gewenste maateenheid in de overeenkomstige lijst.

Verticale liniaal

Toont de verticale liniaal. Selecteer de gewenste maateenheid in de overeenkomstige lijst.

Vloeiend scrollen

Activeert de functie voor het soepel scrollen door pagina's. De scrollsnelheid hangt af van het gebied en de kleurdiepte van de weergave.

Rechts uitgelijnd

Deze opdrachten zijn alleen toegankelijk nadat u ondersteuning voor Aziatische talen heeft ingeschakeld in - Taalinstellingen - Talen.

Lijnt de verticale liniaal met de rechterrand uit.

Overzicht invouwen

Overzicht invouwknoppen weergeven

Geeft overzichtsvouwknoppen weer aan de linkerkant van de overzichtskoppen en maakt bediening mogelijk via het contextmenu van de koppen in de Navigator.

Subniveaus opnemen

Wanneer u een kop invouwt, verberg dan ook de subniveaus ervan.

Instellingen (alleen voor HTML-document)

Maateenheid

Specificeert de Unit voor HTM- documenten.