Veiligheid

Definieert de beveiligingsopties voor het opslaan van documenten, voor webverbindingen, en voor het openen van documenten die macro's bevatten.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Kies - LibreOffice - Beveiliging.


Afbeelding van dialoogvenster Opties - Beveiliging

warning

Sommige opties kunnen niet worden hersteld nadat ze zijn bewerkt. Bewerk de wijzigingen handmatig of klik op Annuleren en open het dialoogvenster Opties opnieuw.


Beveiligingsopties en -waarschuwingen

Opent het dialoogvenster "Beveiligingsopties en -waarschuwingen".

Wachtwoorden voor webverbindingen

U kunt een hoofdwachtwoord invoeren om eenvoudiger toegang te krijgen tot sites die een gebruikersnaam en wachtwoord vereisen.

Wachtwoorden voor internetverbindingen doorlopend opslaan

LibreOffice zal, indien ingeschakeld, alle wachtwoorden, die u gebruikt om toegang te krijgen tot bestanden op webservers, veilig opslaan. U kunt de wachtwoorden uit de lijst achterhalen, nadat u een hoofdwachtwoord hebt ingevoerd.

Waarschuwingspictogram

Oude configuraties kunnen zwak versleutelde wachtwoorden bevatten, in dit geval wordt een infobalk weergegeven wanneer de toepassing begint te vragen om het hoofdwachtwoord opnieuw in te voeren om ze opnieuw op te slaan met sterkere versleuteling.


Beveiligd door een hoofdwachtwoord (aanbevolen)

Vink aan om alle wachtwoorden van alle verbindingen te beveiligen met een hoofdwachtwoord.

Hoofdwachtwoord

Opent het dialoogvenster Hoofdwachtwoord invoeren.

Verbindingen

Vraagt naar het hoofdwachtwoord. Als het hoofdwachtwoord juist is wordt het dialoogvenster Informatie over opgeslagen webverbindingen weergegeven.

Het dialoogvenster Informatie over opgeslagen webverbindingen toont een lijst van websites en gebruikersnamen die u eerder ingevoerd hebt. U kunt een item selecteren en het verwijderen uit de lijst. U kunt het wachtwoord bekijken voor het geselecteerde item.

Macrobeveiliging

Pas het beveiligingsniveau aan voor het uitvoeren van macro's en specificeer betrouwbare macro-auteurs.

Macrobeveiliging

opent het dialoogvenster Macroveiligheid.

Tijdstempelautoriteit

Tijdstempelautoriteiten (TSA) geven digitaal ondertekende tijdstempels (RFC 3161) uit, die optioneel worden gebruikt tijdens het exporteren van ondertekende PDF's.

Help ons, alstublieft!