Toepassingskleuren

Stelt de kleuren in voor de LibreOffice-gebruikersinterface. U kunt de huidige instellingen als kleurenschema opslaan en ze later laden.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Kies - LibreOffice - Toepassingskleuren.

Toegankelijkheid in LibreOffice

Kleurenschema

Sla kleurenschema's op en verwijder ze.

Schema

Selecteert het kleurenschema dat u wilt gebruiken.

Opslaan

Slaat de huidige instellingen als kleurenschema op, dat u later opnieuw kunt laden. De naam wordt aan het vak Schema toegevoegd.

Naam van kleurenschema

Voer een naam in voor het kleurenschema.

Verwijderen

Verwijdert het kleurenschema dat in het vak Schema weergegeven wordt. U kunt het standaardschema niet verwijderen.

Aangepaste kleuren

Selecteer de kleuren voor de elementen van de gebruikersinterface.

Om een kleur toe te passen op een gebruikersinterface-element, moet u ervoor zorgen dat het vakje voor de naam is aangevinkt. Schakel het selectievakje uit om een gebruikersinterface-element te verbergen.

Notitiepictogram

Sommige gebruikersinterface-elementen kunnen niet worden verborgen.

Notitiepictogram

Om de zichtbaarheid van de cursor te verbeteren, stelt u de achtergrondkleur van de toepassing in tussen 40% en 60% grijs, deze wordt automatisch gewijzigd in 40% grijs.

De kleureninstelling Automatisch wijzigt het element van de gebruikersinterface in de vooraf ingestelde kleur uit het kleurenschema.

De kleureninstellingen voor 'Bezochte koppelingen' en 'Niet bezochte koppelingen' zijn alleen van toepassing op documenten die gemaakt zijn nadat de instellingen zijn toegepast.