Algemeen

Specificeert de algemene instellingen voor LibreOffice.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Kies - LibreOffice - Algemeen.


Afbeelding van dialoogvenster Opties - Algemeen

Help

Specificeert het gedrag van de geĂŻnstalleerde helpfunctie.

Uitgebreide Help

Toont een Help-tekst wanneer u de cursor op een pictogram, menuopdracht of besturingselement in een dialoogvenster plaatst.

Documentstatus

Door het afdrukken wordt de status op 'document gewijzigd' gezet

Specificeert of het afdrukken van het document als een wijziging geldt. Wanneer deze optie gemarkeerd is, wordt u de volgende keer wanneer het document gesloten wordt, gevraagd of de wijzigingen opgeslagen moeten worden. De afdrukdatum wordt dan als een wijziging in de documenteigenschappen ingevoerd.

Jaartallen (twee cijfers)

Definieert een datumbereik, waarbinnen het systeem een tweecijferig jaar herkent.

In LibreOffice worden jaren aangegeven met vier cijfers; het verschil tussen 1/1/99 en 1/1/01 is dus twee jaar. Met de instelling Jaartallen (twee cijfers) kan de gebruiker de jaren definiëren waarin tweecijferdatums aan 2000 toegevoegd worden. Als u bijvoorbeeld een datum van 1/1/30 of later specificeert, wordt de ingang 1/1/20 als 1/1/2020 herkend in plaats van 1/1/1920.

Help om LibreOffice te verbeteren

Verzamelt gebruiksgegevens en stuurt dit naar The Document Foundation

Stuur gebruiksgegevens om The Document Foundation te helpen met het verbeteren van de bruikbaarheid van deze software. Het software ontwikkelteam is geĂŻnteresseerd in informatie over het gebruikspatroon van% PRODUCTNAME. Deze gegevens helpen om de bruikbaarheid van de applicaties te verbeteren, door het identificeren van de meest gebruikte reeksenvan opdrachten tijdens het uitvoeren van veelvoorkomende taken en in ruil daarvoor, het ontwerpen van een gebruikersinterface die gemakkelijker te gebruiken en productiever is. De gebruiksgegevens worden anoniem verzonden en bevatten geen documentinhoud, alleen de gebruikte opdrachten.

Help ons, alstublieft!