Java-platformondersteuning

LibreOffice ondersteunt het Java-platform voor het uitvoeren van toepassingen en componenten, gebaseerd op de JavaBeans-architectuur.

U moet de Java 2 Runtime Environment software installeren om LibreOffice het Java-platform te laten ondersteunen. Toen u LibreOffice installeerde, hebt u automatisch de optie ontvangen om deze bestanden te installeren als zij nog niet geïnstalleerd waren. Indien gewenst kunt u die bestanden ook nu nog installeren.

Java-platformondersteuning moet onder LibreOffice worden geactiveerd om Javaprogramma's uit te kunnen voeren.

Notitiepictogram

Voordat u een JDBC-stuurprogramma kunt gebruiken, moet u het klassepad ervan toevoegen Kies - LibreOffice- Geavanceerd, en klik op de knop Klassepad. Start LibreOffice opnieuw op nadat u de padinformatie hebt toegevoegd.

Notitiepictogram

Uw wijzigingen op de tabpagina - LibreOffice - Geavanceerd zullen zelfs worden gebruikt als de Java Virtual Machine (JVM, een virtuele machine voor het Javaplatform) al werd gestart. Na wijzigingen aan het Klassepad moet LibreOffice opnieuw gestart worden. Hetzelfde geldt voor wijzigingen onder - Internet - Proxy. Alleen de twee vakken "Http-proxy" en "Ftp-proxy" en hun poorten vereisen het opnieuw starten niet, zij zullen worden geëvalueerd als u op OK klikt.