Java-platformondersteuning

LibreOffice ondersteunt het Java-platform voor het uitvoeren van toepassingen en componenten, gebaseerd op de JavaBeans-architectuur.

U moet de Java 2 Runtime Environment software installeren om LibreOffice het Java-platform te laten ondersteunen. Toen u LibreOffice installeerde, hebt u automatisch de optie ontvangen om deze bestanden te installeren als zij nog niet geĂŻnstalleerd waren. Indien gewenst kunt u die bestanden ook nu nog installeren.

Java-platformondersteuning moet onder LibreOffice worden geactiveerd om Javaprogramma's uit te kunnen voeren.

Notitiepictogram

Voordat u een JDBC-stuurprogramma kunt gebruiken, moet u het klassepad ervan toevoegen Kies - LibreOffice- Geavanceerd, en klik op de knop Klassepad. Start LibreOffice opnieuw op nadat u de padinformatie hebt toegevoegd.


Notitiepictogram

Uw wijzigingen op de tabpagina - LibreOffice - Geavanceerd zullen zelfs worden gebruikt als de Java Virtual Machine (JVM, een virtuele machine voor het Java-platform) al werd gestart. Na wijzigingen aan het Klassepad moet LibreOffice opnieuw gestart worden. Hetzelfde geldt voor wijzigingen onder - Internet - Proxy. Alleen de vakken "Http-proxy" en "Ftp-proxy" en hun poorten vereisen het opnieuw starten niet, zij zullen worden geëvalueerd als u op OK klikt.


Help ons, alstublieft!