Werkbalk Standaard

De werkbalk Standaard is in alle LibreOffice-toepassingen beschikbaar.

Nieuw

Een nieuw LibreOffice-document maken.

Pictogram Nieuw

Nieuw (het pictogram toont het type van het nieuwe document).

Bestand openen

Opent een lokaal of extern bestand. Meerdere bestanden openen is mogelijk.

Pictogram Openen

Bestand openen

Opslaan

Gebruik deze opdracht om het momenteel geopende document op te slaan.

Pictogram Opslaan

Opslaan

Opslaan als

Slaat het huidige document op een andere locatie op of met een andere bestandsnaam of ander bestandstype.

Pictogram Opslaan als

Opslaan als

Document e-mailen

Opent een nieuw venster in uw standaard e-mailprogramma met het huidige document als bijlage. De huidige bestandsindeling wordt gebruikt. Als het document nieuw en niet-opgeslagen is, wordt de indeling gespecificeerd in - Laden / Opslaan - Algemeen wordt gebruikt.

Pictogram Document als e-mail

Document als e-mail

Bewerkingsmodus

Hiermee kunt u een alleen-lezen document of databasetabel bewerken. Gebruik de optie Bewerkingsmodus om de bewerkingsmodus te activeren.

Pictogram Modus bewerken

Bewerkingsmodus

Als PDF exporteren

Slaat het huidige bestand op in de indeling PDF (Portable Document Format) versie 1.4. Een PDF-bestand kan op elk platform worden bekeken en afgedrukt terwijl de oorspronkelijke opmaak behouden blijft, er van uitgaande dat de ondersteunende software is geïnstalleerd.

Pictogram Direct exporteren als PDF

Direct exporteren als PDF

Bestand direct afdrukken

Klik op het pictogram Bestand direct afdrukken om het huidige document met de huidige standaard afdrukinstellingen af te drukken. Deze zijn te vinden in het dialoogvenster Printerinstellingen dat u kunt openen met de menuopdracht Printerinstellingen.

Pictogram Direct afdrukken

Bestand direct afdrukken

Spelling

Controleert het document of de huidige selectie op spelfouten. Als een extensie voor het controleren van de grammatica is geïnstalleerd, controleert het dialoogvenster ook op fouten in de grammatica.

Pictogram

Spelling

Automatische spellingcontrole aan/uit

Controleert de spelling automatisch terwijl u typt en onderstreept fouten.

Automatische spellingcontrole omschakelen

Automatische spellingcontrole aan/uit

Knippen

Verwijdert de selectie en kopieert deze naar het klembord.

Pictogram Knippen

Knippen

Kopiëren

Kopieert de selectie naar het klembord.

Pictogram Kopiëren

Kopiëren

Plakken

Voegt de inhoud van het klembord op de cursorpositie in en vervangt alle geselecteerde tekst of objecten.

Pictogram Plakken

Plakken

Opmaak klonen

Selecteer eerst wat tekst of een object, en klik op dit pictogram. Klik dan op of sleep over andere tekst of klik op een object om dezelfde opmaak toe te wijzen.

Ongedaan maken

Maakt de laatste opdracht of het laatst getypte item ongedaan. Klik op de pijl naast het pictogram Ongedaan maken op de werkbalk Standaard om de opdracht te selecteren die u ongedaan wilt maken.

Pictogram Ongedaan maken

Ongedaan maken

Opnieuw

Annuleert de handeling van de laatste opdracht Ongedaan maken. Klik op de pijl naast het pictogram Opnieuw op de werkbalk Standaard om de stap die u Ongedaan wilt maken te selecteren.

Pictogram Opnieuw

Opnieuw

Hyperlink

Opent een dialoogvenster waarin u hyperlinks kunt bewerken.

Pictogram Hyperlink

Dialoogvenster Hyperlink

Navigator

Klik op het pictogram Navigator aan/uit om de Navigator te verbergen of te tonen.

Pictogram

Navigator aan/uit

D'oh! You found a bug (text/shared/01/03010000.xhp#zoom not found).

Pictogram

In- en uitzoomen

Help voor LibreOffice

Opent de hoofdpagina van de LibreOffice-Help voor de huidige toepassing. U kunt door de Help-pagina's scrollen en naar indextermen of tekst zoeken.

Pictogram Help

Help voor LibreOffice

Wat is dit?

Schakelt uitgebreide helptips onder de muisaanwijzer in tot de volgende klik.

Pictogram Wat is dit?”

Wat is dit?

URL laden

Laadt een document dat wordt gespecificeerd door een ingevoerde URL. U kunt een nieuwe URL invoeren, een URL bewerken of er één selecteren uit de lijst. Toont het volledige pad van het huidige document.

Tippictogram

Zet URL laden aan met de opdracht Zichtbare knoppen (klik met rechts op de werkbalk).